Allmänt, Foto

I fiskarnas tecken

Helgen gick i fiskarnas tecken. 😉

Surströmming på fredag – gott, gotti gott gott! HUR jag har längtat efter denna delikatess, och hade lyckats få tag på två olika sorter. Den ena hade fått bra betyg i tidningarnas provpaneler, så den åt jag nu. Den andra var mindre bra enligt tidningarna, men jag sparar den till senare. Kanske till våren eller midsommar? Det händer att de mindre bra sorterna behöver ”mogna” ett par månader extra för att bli bra.*

Lördag var jag – kors i taket! – tvungen att fara och jobba, då jag hade en hel pärm med stoppdatum på måndag (idag)… Den tjocka bunten med papper som pärmen har under baksidan, är annat jag också behöver gå igenom – men det är inte lika bråttom. (Vi ska inte, jag repeterar INTE, tala om de andra högarna på skrivbordet.)

För säkerhets skull (vi har övertidsstopp) skickade jag ett SMS till min chef och frågade om det var OK att jobba extra en lördag. Svaret dröjde, så jag åkte förbi och jobbade ett par timmar, på min väg till syrran. Lagom när jag åkt från jobbet, jag var nästan framme i K (rökpaus bredvid hästhagarna, som alltid), kom svaret från chefen att hon okejade övertiden. Hon vet ju att ingen av oss jobbar under en helg om det inte är absolut nödvändigt.

Hos syrran serverades det fisksoppa, enligt receptet ”kylskåpsrensning”. Samma recept som jag brukar köra med – nya smaker varje gång! 😆 (Hon drällde på kanten av tallriken när hon öste upp, men jag piffar inte till mina bilder. Du får den råa verkligheten utan filter hos mig. Även på Facebook och Instagram.)

För att fortsätta fisktemat, åt jag smörgås med rökt lax till middag hemma på söndag. Nu återstår ”bara” att hitta på en matsedel för denna vecka, som helst handlar sig själv och är färdiglagad när jag kommer hem. Varje dag. 🙄

[tags][/tags]

*) Ibland hjälper det inte med extra lagring heller – men det vet jag inte förrän om några månader. Ni får veta, jag lovar! 😉