Allmänt

Måndag morgon

Jag och B hämtade jobbkaffe direkt på morgonen vid kaffeautomaten, och delade sedan hiss. Vi skämtade om hur vi skuttat ut sängen i morse, i det vackra vädret som verkligen piggar upp, o s v. Mmmhmm. Grått är bara förnamnet på dagens väder, och sega som attan var vi, men det går nog över när vi kommit igång lite mer.

Nåväl, det var perfekt shoppingväder i lördags! (Det är i o f s alltid bra shoppingväder, speciellt när jag far till IKEA. 🙂 ) Även om det var grått i luften så regnade det inte, och höstfärgerna är bedövande vackra innan löven blåst ner! På vissa ställen efter vägen var det så vackert att jag ville stanna och ta en bild. Tyvärr alltid där det inte gick att stanna utan att orsaka en större trafikolycka. Nå, jag har sparat bilderna i min egen hårddisk (hjärnan) så jag kan minnas de sprakande färgerna.

Förutom att jag provat ut sofforna jag sedan beställt online, köpte jag lite smått & gott. Inte bara på IKEA, jag hann även förbi på Rusta. Nu är det läge att plocka fram ljuslyktor, -slingor och -stakar för att bekämpa höstmörkret med fler batteriljus. Jo, jag har även vanliga ljus, men batteriljus kan jag somna ifrån utan att bränna ner huset.

Under både bilkörning och hemmavid har jag lyssnat på en bok, ”Höstdåd” av Anders de la Motte. Jag är inte riktigt färdig med den än, men har retat mig genom hela boken på att huvudpersonens döde exmake ”talar” till henne, i huvudet (?). Historien var helt OK – förutom den döde exmaken, som absolut inte tillför något. Han hade kunnat skalas bort i ett tidigt stadium. *irriterad*

Jag borde kanske börja fundera på veckans matsedel men har ingen lust. Varken att göra matsedel (surprise, surprise, liksom), handla eller laga mat. Ibland önskar jag att jag kunde äta ute hela veckan – men det ids jag inte. Nå, det blir någon sorts mat även denna vecka. Jag vet bara inte vilken. Än. *djup suck*

Jo, förresten, jag vet EN rätt! På lördag ska jag äta surströmming med min gamle farbror K! 🙂 Jag ska ringa honom (när min telefontid är över) och kolla vilken tid som passar honom bäst. Bäst jag talar om att jag redan köpt allt vi behöver, så han inte börjar göra sig besvär att skicka efter med någon. Han är tyvärr inte rörlig utanför hemmet längre, så om han ska handla blir det med hemtjänsten (”HT:arna” kallar han dom 😉 ) eller någon annan.

[tags]måndag, shopping, höstfärger, batteriljus, Höstdåd, Anders de la Motte, matsedel, surströmming[/tags]