Allmänt, Foto

Att undvika tråkigheter

Ja, som ni säkert förstår har jag gjort allt för att undvika de tråkiga sysslorna, t ex att köra bort returpappret… Boring snoring. Det står så bra där i hörnet bredvid soffan och är inte (så mycket) i vägen. 🙄

Däremot har jag gjort annat; jag har ätit surströmming med min gamla farbror K! Stackaren hade inte fått sig surströmming på åtminstone två år!!! 😯

Jag beslöt genast att vi ska ta en omgång till under våren (när det börjar bli så varmt att man kan öppna fönstren och vädra efteråt) och till midsommar.* Jag har ju två burkar i kylen, planerade just till då – och jag kan lika gärna äta dem med K, varje burk räcker ju till två personer.

Nu har jag äntligen fått blommorna i jorden på graven, innan de torkade bort på min förstutrapp! Självklart var den lilla planteringsspaden borta, men jag hittade den lilla krattan som hör till, så jag hade något att gräva med.

Nu fattas bara ljusen, men de blir en senare historia. Kanske någon prydnadsgrej också, vi får se. Ingen fjesig ängel, i alla fall, det är inte alls M:s stil. 😉

Dessutom har jag tagit bort pinnvävsjalusierna och satt upp ljusslingan ute på altanen.** Jag var inte säker på om jag skulle ha slingan ute eller inne, men börjar så här. Annars har jag en reservplan, som kommer att tas till när julslingan åker fram vid advent: bollslingan ska vara i en stor glasvas på spegeln inne i öppna spisen.

I fönstren lyser batteriljusen för fulla muggar, de kvällar jag ids tända dem. De som är fuskblockljus tänds och släcks av sig själva, men de andra får jag gå runt och pilla igång. Om jag ids.

[tags]surströmming, höstblommor, ljusslinga[/tags]

*) Detta förutsatt att han lever då – han är trots allt 87 år och hälsan är inte så god.

**) Jag har ingen annan utebelysning på altanen. När det är mörkt är jag bara ut och röker, och det klarar jag i mysbelysning. Det behöver jag inte starka lampor till.