Allmänt, Foto

Stroboskop

Min egen brolampa, som inte fått fnatt.

En brolampa i grannskapet har fått fnatt. Den har uppenbarligen skymningsrelä, så den tänds och släcks automatiskt när det behövs. Problemet är när det börjar vara dags att slå av eller på.

Då blinkar lampan, eller rättare sagt vibrerar den med ljuset, så jag brukar tänka för mig själv att det ät tur jag inte har anlag för epilepsi. Dessutom är det ingen kort stund den blinkar, utan den kan hålla på rätt länge. Vi snackar inte sekunder, snarare minuter eller t o m kvartar…

Det får mig att minnas Den Gamla Goda Tiden, när jag var ung och brukade gå på disco. Då körde de ofta stroboskopbelysning några gånger per kväll, och det var SÅ häftigt! Allra häftigast var det att se fyllskallarna som inte kunde stå på benen när omvärlden började blinka, de föll ryckvis mot golvet. :mrgreen:

Ack, ja. Det var tider, det. *fnissar*

[tags]stroboskop, brolampa, disco[/tags]