Allmänt, Foto

Nya soffor

Till slut var min väntan över: de nya sofforna levererades* – och det var tur jag tagit ledigt hela dagen, för det tog flera timmar att få ihop dem.

Inte på grund av att de var IKEA-soffor, utan för att jag har både dålig kondition och dåliga knän. Dessutom tog jag flera pauser (mat-, fika-, kaffe-, rök- och slapphetspauser) under monteringen av den första soffan.** 😉 Men jag klarade allt själv och var färdig med båda sofforna ganska exakt till 19:00 – så jag kunde inviga dem med att se ”En plats på landet”! 🙂

De gamla sofforna:

De nya sofforna:

Soffbordet är förstås på plats igen, jag hade bara flyttat bort det för fotograferingen. Nu kommer jag bara att göra små justeringar av soffornas placering, helst någon gång när A (eller någon annan) kommer förbi. Det är mycket lättare att flytta matta/ soffor om man är två – en som lyfter i soffan och en som drar i mattan.

Froppisen storgillade sofforna! Inte bara för att det är klösvänligt material (…hmmm…) utan hon lade sig och spann jättehögt när vi provmyste en stund. Hon har lite problem med ryggstöden, då det nu är lösa dynor. På de gamla sofforna var det fasta dynor i ryggen (och sitsen) men hon vänjer sig snabbt.

Vi har provsovit sofforna i natt och det gick jättebra! De var t o m längre än jag mindes dem. Jag behövde inte ligga med krumma ben. 😉 Nu kan jag – och andra – även se om något ligger under soffan, och det blir lättare att dammsuga. En win-win-situation, helt enkelt!

[tags]soffor, IKEA, Stocksund[/tags]

*) Leveransen skulle komma någon gång ”mellan kl 9-11” vilket betydde att sofforna var här kl 12. Men spela roll, jag var ju hemma hela dagen.

**) Den andra soffan gick mycket snabbare att montera. Dels hade jag fått kläm på hur det skulle göras, dels skulle jag bli klar innan mitt favoritprogram. Jag hade nämligen en strategi: monterade ”den andra” soffan först, så jag var tvungen att bli färdig med ”min” soffa innan jag kunde parkera mig framför TV:n. 😉

2 kommentarer på “Nya soffor”

  1. Vad fint det blev! De nya sofforna passar även bättre till mattan än vad de gamla gjorde. Klart lyft!

Kommentarer är stängda.