Allmänt, Foto

Oväntat besök

Plötsligt upptäckte jag ett missat samtal* på mobilen i söndags morse förmiddag. Från B, som jag inte hört av på hela veckan?!? Det visade sig att hon och gossarna skulle komma förbi och äta lunch hos mig, för att sedan ha en lekträff med andra mammor och barn här ”hemma”.

Jag snodde ihop en snabblunch när de kom, så hann jag träffa småtrollen en stund. När de skulle åka vidare, till friluftsområdet L, frågade lille J om jag skulle komma. Jag svarade först nej, men sedan de åkt iväg ångrade jag mig. Nog hinner jag sitta hemma tillräckligt mycket – nu hade jag ju barnbarn att träffa!

Det var ett modigt gäng som samlats, för att klättra lite i slalombacken i kyla och dimma. De små rullade både uppför och nedför bergssidan 🙂 men de höll sig varma och hyfsat torra, och fick använda en hel del energi.

Vattenpölar är magnetiskt tilldragande på småbarn, och lille E hann ta ett dopp. Som tur var, var pölen så grund (ca 1 cm) att han bara blev lite blöt och lerig på framsidan av jackan. Sedan började alla barn ha kapplöpning genom pölarna, som sträckte sig några meter. Ja, ja. 😉

När vi gick in i grillkåtan, bad jag mina småtroll att sitta bredvid varandra så jag kunde ta en bild. De satt snällt bredvid varandra i ca 3 sekunder, sedan var det full rulle igen. Inte nog med att det var fullt med andra barn att leka och springa med, det fanns också två hundar i sällskapet. Lyckan var fullständig! 😆

Så min lugna och fridfulla helg fick ett perfekt energiavbrott! Jag behövde verkligen piggas upp i gråvädret!

[tags]mormor, barnbarn, utelek[/tags]

*) Jag hörde nog inte mobilen p g a eltandborsten som väsnades i min mun just då.