Allmänt

Att krydda tillvaron

Lustigt, ändå, hur man kan snöa in på helt ovidkommande saker. Just nu är jag på jakt efter Det Perfekta Receptet, men byter avsedd maträtt då och då. (Ett tips från coachen: det underlättar verkligen inte.)

Min oinspirerade matsedel får mig att känna att jag vill prova lite nya recept. Oklart vilka, men det löser sig nog så småningom. Om inte annat, så efter att jag handlat efter jobbet idag – och kanske fyllt på med någon (för mig) outforskad krydda/ kryddblandning.

Haha, som om det skulle vara svårt! Jag är – som sagt – så himla tråkig. Salt & peppar, behövs det något annat? Men, på tal om peppar, jag slog faktiskt till på alla fem pepparsorterna* till kryddhyllan senast jag var och handlade! Jag har tidigare (för flera år sedan) köpt en burk av varje och blandat dem i en större burk. Sedan har jag fyllt på min pepparkvarn med den färdiga blandningen.

Nu har jag köpt fler behållare till pepparkvarnen och tänkte ha varje pepparsort för sig, då de ger olika smak och alltså kan hjälpa till att variera matlagningen en smula. I alla fall för mig, som är så jäkla tråkig och bara saltar & pepprar. 🙄 Så känns det idag, i alla fall.

En rensning i kryddhyllan behöver nu göras, för att få plats med de olika pepparsorterna. Det finns gott om sådant jag kan göra mig av med, som krydda-köpt-till-ett-speciellt-recept som sedan aldrig blivit tillagat igen.** Torkade örtkryddor som tappat både smak och färg för flera år sedan. En del av mina kryddburkar är snudd på antika, skulle jag tro.

[tags]matsedel, recept, kryddor, peppar, kryddhylla[/tags]

*) Svart-, vit-, krydd-, grön- och rosépeppar. Finns det fler?

**) Enligt principen ”en gång men aldrig mer”… Kan bero på smak eller allt för omständlig tillagning.