Allmänt, Foto

Första snön

Snacka om vilken chock jag fick när jag skulle fara på lunch: den första snön har kommit!?! 😯 Jag har varit så strängt upptagen med blicken fastnitad i datorskärmen, att jag inte har sett att ett snöfall dragit förbi under förmiddagen. OK, nu börjas det… 🙄

Idag har jag åtminstone rätt skor för halka, men går ändå som på nybonat glas. Det skadar inte att vara försiktig! Igår var – ironiskt nog – rullstolsrampen till jobbet alldeles isig och hal av frosten: den rampen som har värmeslingor… M och jag skickade ett mail till den som ska sköta sådant, och vips var värmen påslagen. Idag är rampen inte hal. 😉

Vi, på min avdelning, försökte vara ute i god tid, och har därför redan bokat julbord en kväll då det passar alla. Förra året missades julbordet att bokas i tid (av olika anledningar) så det serverades 22 december. Då gick inte jag, för två dagar innan julafton hade jag faktiskt annat att göra.*

Jag vet inte hur julen blir i år, vem av B och J som ska ha pojkarna vilken helg, eller om julen blir ett enda rännande hela helgen. För egen del önskar jag mig (i hemlighet) en morgonrocksjul, med Kalle Anka, en chokladask eller två, ingen hets med julmat. Nå, det kommer att komma sådana jular också, och visst vill jag gärna samla familjen när jag har tillfälle!

Det börjar vara dags att kolla på julklappar, speciellt åt de små. Som vanligt vet jag inte vad de kan tänkas vara intresserade av, eller vilka storlekar på kläder de har, men jag får väl kolla med deras mor. Det brukar jag ju göra. Hon har nog koll. 😉

[tags]första snön, halka, julbord, julfirande, julklappar[/tags]

*) Det var inte bara jag som avstod från att gå den kvällen, det muttrades om ”dålig framförhållning” både här och där i korridorerna.

2 kommentarer på “Första snön”

Kommentarer är stängda.