Allmänt

Lugn helg

Som ni ser av mitt tidigare inlägg, har helgen varit lugn. Nog så lugn, kanske jag skulle säga. Lördag var verkligen inget kul väder – snöblandat regn och blåst – men söndag kom solen fram, efter att jag klättrat runt väggarna och ställt om alla klockor. 😉

Städat och möblerat

Då gjorde jag ett ryck – slängde ut mattorna, dammsög, samt möblerade om i vardagsrummet som jag vill ha det. Missförstå mig rätt; sofforna stod på ungefär rätt ställen, men alldeles för nära väggen och för långt in på mattan. Det är svårt att få det rätt när man ska lyfta soffor och dra till mattan rätt när man är själv. Speciellt när man måste stå på mattan för att lyfta soffan…

Nå, efter mycket stånk och stök och bök, fick jag justerat till detaljerna som jag vill ha dem, så nu är både soffor och matta rätt placerade i förhållande till varann och till resten av rummet. 🙂

Utemöbler

Utemöblerna står fortfarande kvar på altanen. Bordsskivan är täckt av is, som jag måste få bort innan jag tar in bordet. Bordet ska ju stå i vardagsrummet, och jag vill inte ha smältande is där. Nå, med en hink varmvatten och en trasa går det säkert att åtgärda, men jag tänkte hoppas på lite varmare väder innan jag sätter igång: det var -8 i morse.

Rosen jag hade i ”kattställningen” har jag nu slängt. Ställningen står fortfarande kvar ute och väntar på att jag ska ta in den. Efter att ha rengjort korgen som blomman stått i, ska jag sätta en av mina fuskblommor i den och placera ställningen i fönstret ut mot altanen.

Grillen och det lilla vita avlastningsbordet behöver rengöras och ställas in i garaget, men jag upptäckte – i min jakt på sopkvastarna – att det står två stora gräsklippare där, som effektivt blockerar alla försök att få in något annat. Nåja, det blir ett projekt till nästa helg, inget jag börjar med under veckan. Nu blir det ju mörkt så snabbt på kvällarna. Jag tänker inte snubbla omkring ute i mörkret med grillen i famnen. 😉

Trasig telefon

Jag har försökt ringa syrran femtielva gånger under söndagen* men det tutade bara upptaget varenda gång. Till slut, sent på kvällen, kom jag på att prova ringa henne med mobilen istället – och det gick alldeles utmärkt.

Sedan vi pratat färdigt, provade jag ringa min (inte upptagna) mobil med den fasta telefonen, men det tutade bara upptaget även då. F*rbannat också! Jag har ju nyss (inom det senaste året, ungefär) köpt en ny trådlös, då den gamla lagt av. Även om det mest är telefonförsäljare som ringer på den fasta telefonen, så är den bra att ha.

Fiberanslutning

Snart har jag fiber i huset. Det grävs för fullt ett par kvarter bort, så jag hoppas de kommer till min ände av gatan innan tjälen går för djupt (så de får skjuta upp grävandet till våren). Nu kommer det väl inte att innebära några extremt stora förändringar för mig till att börja med. Jo, Internet blir snabbare, och hemtelefonin ingår i ”paketet”.

Däremot har jag inte valt något TV-paket via fibern, då jag vill fortsätta ha parabol – åtminstone tills jag är bombsäker att allt funkar som det ska. Dessutom erbjuder Telia TV-paket med Viasat, och jag har nu Canal Digital, vilket gör att jag tappar en del kanaler om jag byter. Visst får jag några nya kanaler istället, men varför byta om jag är nöjd?

Naturen

Isen håller på att lägga sig på älven. De stora sjoken av is krockar ihop med varandra och krasar sprött tills de förenats till ett större sjok av is, och fortsätter sin stilla färd nedåt älven. Snön ligger kvar, även om det inte är mer än någon centimeter, vilket gör att det känns ljusare även om det är mörkare på kvällarna.

Svanarna har börjat flytta. De flyger söderut i stora och små tutande flockar – det märks när de far. Ekorren som retar Froppisen i träden runt tomten har blivit grå på kroppen, men har fortfarande brunt huvud och brun svans. (Froppisen tycker ekorren är VÄLDIGT intressant att titta på, men har nu slutat jaga den. Hon har väl insett att hon aldrig kommer ikapp.)

[tags]städa, möblera, utemöbler, telefon, fiber, natur, höst[/tags]

*) Den extra timmen gjorde dagen extra lång, så jag ville surra bort en stund med henne. OK, OK – jag ville skjuta upp städningen genom att sitta i telefon.

2 kommentarer på “Lugn helg”

 1. Hej!
  Skönt att verkligen ta tag i städningen till slut sen, så slipper man tänka på det och man kan göra andra saker som att sitta ute i solen när den tittar fram! 🙂

  Vilka kanaler är det som du kollar på idag? 🙂 Du är alltid välkommen att kontakta oss på vår Facebooksida, om du har funderingar gällande byte från Canal Digital till oss på Telia.

  Jag får önska dig en fin tisdag! 🙂

  Med vänliga hälsningar

  Fredrik Björn

  Social Media Relations

  1. Tack, Fredrik/Telia, men jag fortsätter så här tills fibern är inkopplad och allt funkar som det ska med Internettandet. Jag vill inte råka ut för uppstartsproblem med både TV och Internet samtidigt, då dör jag. 😉

Kommentarer är stängda.