Allmänt, Foto

Vintervitt

Nu är det tjusigt vintervitt överallt utomhus, och mer ska komma. Förutom de 2 dm som kom under fredag-lördag, ska det komma ytterligare 15-25 cm under dagen och natten idag. Vardagsmotion, jajamensan.

Juleljusen, förra vintern.

Bilden i förra inlägget visar bara den snö som blåst in på altanen, inga 2 dm. På altanen har jag bara sopat upp en ”glugg” så jag kan ta mig till & från rökstolen utan att halka med innetofflorna. Någon dag under veckan – eller nästa vecka –  ska jag sopa upp hela altanen så jag når att slingra juleljusen runt räcket, och kan ta ner den lilla ”kuliga” ljusslingan.

”Kulig” ljusslinga.

A hjälpte mig med plogkarmen, som jag symboliskt lämnat kvar åt honom när jag bjöd på middag efter att han jobbat klart. 😉 Jag delade upp snöskottningen på både lördag och söndag (jag hade ju hela helgen på mig…) och tog den inre delen av gården igår.

Under skottandet har jag lyssnat på Dan Browns senaste bok om Robert Langdon – spännande! Jag började med den i bilen i torsdags, men är inte klar än. Ljudböcker tar mycket längre tid än att läsa text; jag hade nog varit klar med den redan före helgen om jag läst den istället för att lyssna.

[tags]vinter, skotta snö, ljusslingor, Dan Brown, Begynnelse[/tags]

2 kommentarer på “Vintervitt”

  1. Jag tyckte INTE att den sista boken var bra. Inferno gillade jag, tyckte om twisten i slutet (även om filmen sedan var kass) men Origin tyckte jag faktiskt mest var tråkig och förutsägbar. Ska bli kul att se vad du tycker.

    1. Sent omsider är jag färdig med den boken. Jag gillade den, även om jag helst läst den istället för att lyssna.
      När jag läser en bok kan jag skumma förbi de tråkigare bitarna, med beskrivningar av hur något ser ut, vilken arkitekt som gjort det, besynnerliga orsaker och förklaringar till ditten och datten. Nu kom till slut (den väntade) upptäckten när det var två timmars lyssning kvar?!? Jag är lite mer pang på rödbetan, utan att behöva förklaringar till allt – där skumläser jag.
      Men den var bra så länge den varade!

Kommentarer är stängda.