Allmänt, Foto

Nu är jag less

Snön vräker ner, dag efter dag. Nu är jag less. Det blir en lång vinter – om jag inte ändrar mitt negativa tänkande snart. 🙄

Titta, vilken vacker gräddtårta till bil jag hade, efter en hel dag ute i snöfallet! Det tog en halvtimme att sopa av den och skrapa upp rutorna…

Hemma ligger snön djup på gården. Jag orkade inte skotta annat än balkongen (där jag knappt tog mig ut), bron, och plattorna framför bron. Ja, bron måste skottas, inte sopas. Snön var högre på trappsteget nedanför när jag försökte sopa trappan uppifrån och ner, så det var bara att plocka fram snöskyffeln.

En ljuspunkt i tillvaron var att jag – trots allt – tog mig ut från gården i morse, även om bilen slängde och krängde och slingrade sig baklänges över gården och ut på gatan. Jag kommer inte att köra hem på lunchen, jag kör nog inte hem förrän i maj nån gång… 😳

Javisstja, jag skulle ju vara positiv! Hmmm. Det blir ljusare ute, snön dämpar ljuden från trafiken*, de som gillar att åka pulka/ skidor/ annat snörelaterat åkdon har roligt. Inomhus är det varmt och gott, och det verkar som att vi får en ordentligt vit jul.

Jag får nog mer vardagsmotion ikväll, eftersom snöskottandet inte är klart. När det här snöfallet drar bort, gäller det att hinna skotta upp gården innan nästa skitsnöväder drar in över oss. På torsdag och fredag, enligt SMHI. Då kommer vi att få ett par decimeter till. Hipp hurra.

På tal om hipp hurra, så fick vi tårta till förmiddagsfikat idag! Vi har firat en 50-åring som varit bortrest under själva födelsedagen, men nu är hon tillbaka och har bakat tårtor åt oss som uppvaktat.

[tags]snö, mera snö, vinter, tårta[/tags]

*) Trots snöns ljuddämpande verkan kunde jag klart och tydligt höra någon ungjäkel med trimmad moped, som slirade runt på parkeringarna i närheten igår kväll. Nå, de får väl ha roligt, de också. Jag är bara lite förundrad att jag inte hört någon snöskoter än? Vad är det med folk? Snöskotrarna brukar ju börja förpesta tillvaron med både ljud och lukt strax efter första nattfrosten, ungefär? 😕

4 kommentarer på “Nu är jag less”

 1. Vi har vitt på marken och i träden även i Göteborg.
  Några i området har redan satt upp ljusslingor ute
  och det ljuset blir mycket finare mot vit bakgrund!

  Men säg den lycka som varar.
  Här kan man räkna med att OM det kommer snö, så övergår det snabbt i regn,
  men innan all snö är borta så blir det kallt igen och vi har ett knaggligt islager på
  alla gator och trottoarer som kan bli kvar riktigt länge. Inget fluff i pulkabackarna.
  Bara skrubbsår och brutna lårbenshalsar…

  Sa jag att de inte kan skotta snö här heller?
  Men jag är inte bitter…

 2. Här har vi fluff så det räcker!
  Även här kommer snö och/eller kyla kombinerat med regn, så det fryser på och blir knöligt, men i år kom det överraskande mycket snö, i flera etapper, så nu slipper vi kanske isknagglet på trottoarerna. Vi kommer i alla fall att ha en vit jul, även om det skulle tina lite på gator & vägar så har vi rikliga mängder snö överallt.

 3. Lugna sig nu, Beda!
  Inte har vi, eller ni så himla mycket snö. Inte ens ett skollinjalsdjup. Det är kring 25-27 cm på de flesta orter i östra inlandet enligt SMHI:s mätningar.

  Mer ska komma. Jippppppiiiie! 😉

Kommentarer är stängda.