Allmänt, Foto

Adventshelg

Eftersom jag åkte på ryggskott på torsdag kväll, har jag legat hemma fredag-lördag-söndag och knaprat superdunderpiller. Trots det kunde jag på lördag kväll ta fram adventspyntet, bara för att upptäcka att min favoritljusstake gett upp andan. Jag bytte alla lampor, men den gick inte igång.

Nåja, jag har fler ljusstakar och jag har köpt en ny ”stor” ljusstake till fönstret där jag brukar ha favoriten. Däremot har jag en fruktansvärt ful stjärna på fot i köket, som kommer att bytas ut när jag veckohandlar – om stjärnan jag sett ut finns kvar i hyllan.

Utsikten genom altandörren visar att vintern verkligen har kommit, trots att snön på altanen natten efter att bilden togs har tinat. Som tur var, var jag uppe tidigt och tog mig en rök, så jag upptäckte att altanen var blöt. Skyndade mig att sopa bort blötsnön, och när jag steg upp ”på riktigt” hade det frusit på, så det som låg på bron och balkongen har frusit fast. Ja, ja. Det tinar väl loss till våren.

Jag beställde ju tidigare parfymer åt mig själv, från Apoteket.se – av alla ställen. De kom väldigt fort, jag tror det bara tog ett par dagar så hade jag dem i postlådan. Jag har – förstås – provsniffat varenda en och tyckte de hade svag doft. Men, när jag stryker med parfymstiften på handlederna, så får kroppsvärmen dofterna att blomma ut ordentligt! 🙂 Inte så jag stinker parfym, utan en diskret doft.

Problemet är att jag inte kunde provsniffa innan köp, därför slog jag till på så många. Dels ger det variation, och dels är de perfekta presenter. Storlek som ett cigarettpaket, ungefär. Själva parfymstiften är större än Lypsyl och liknande (vilket inte hindrade lille J från att smörja ett på läpparna – men det smakade inte gott) och har ett litet extralock av plast innanför den dekorativa papphylsan.

UPDATE
Vad jag ville säga med föregående stycke var att jag förstås redan låtit B välja sig en egen doft. Den ”vita” med Eiffeltornet (längst till vänster i bild)är hennes, men hon glömde den på soffbordet, i den allmänna förvirringen när alla väskor skulle packas.

[tags]ryggskott, advent, blötsnö, parfymstift[/tags]