Allmänt

Rask takt

Även om jag försöker låta bli att tänka på det, så närmar sig julen med rask takt. Fjärde advent är på julafton i år, så nu kommer jag definitivt att tappa bort en vecka. Jag vill ju ha första, andra, tredje, fjärde advent – och så en vecka till innan jul, men i år kolliderar min tidsuppfattning med verkligheten. Nåja, det blir jul i alla fall – oavsett om jag städat, bakat och köpt julklappar, eller inte.

Det har snöat och snöat och snöat. Det började på fredag och höll på till igår. Jag skottade själv på lördag, men A offrade sig och kom och skottade åt mig igår. Sedan lagade jag middag åt honom. 😉 Tjänster och gentjänster.

Den senaste snön som har kommit är varm och blöt, så det trycker ihop den tidigare, fluffigare snön. Det har frusit en isskorpa på bron och balkongen, men på altanen har jag hållit undan så det inte har samlats så mycket snö. Nå, det är ju vinter, och jag skulle gnälla mycket mer om jag inte fick en vit jul.

Jag ringde B i lördags, för att kolla så de inte var på väg till mig under helgen, men de var ”i karantän” p g a magsjuka. Fick tala en stund med lille J, som började med att säga att han saknade mig… 😳 Han vet hur man smälter ett mormorshjärta. 😉 Vi har pratat julklappar, så nu vet jag vad han önskade sig – precis då, i alla fall. Önskemålen byts rätt ofta. 🙂

Den s k förkylning jag drogs med förra veckan, med hosta och nysningar, nådde sin topp på fredag kväll. Ingen feber, men oj så jag nös! Och hostade! Bäddade ner mig och struntade i snön som kommit under fredagen, och på lördag skuttade jag upp, pigg som en lärka. Ungefär. Nu har jag bara lite hosta kvar, men det är nog bara rökhosta.

[tags]advent, jul, snö, is, magsjuka, julklappar, förkyld[/tags]