Allmänt

Sortering pågår

NUUUU har jag – till slut – kommit igång med sorteringen i arkivet. Förödande tråkigt, men det måste göras. Bara att bita i det sura äpplet och ta sorteringen bit för bit. Jag har sorterat upp sorteringen 😉 så jag tar en bit då och en bit då, med lite mellanlandning emellan.

Idag ska jag inte åka hem på lunchen, utan planerar att luncha från grillen. Det är fortfarande väldigt oskottat på min gård, så jag försöker undvika att köra fast. Planen var att skotta igår, då det var hyfsat varmt (bara ett par minusgrader), men det sket sig förstås. Alltså får jag skotta ikväll, då det är 10 grader kallare.

Jag var till farbror K igår och kollade hur han har det på sitt nya boende. Då det är väldig platsbrist får han dela ett ”kompisrum” med en annan farbror, som också sökt plats på boende, men båda kan (av olika orsaker) inte bo kvar hemma tills det finns lediga rum. Både K och hans rumskompis är hyfsat klara i huvudet, vilket jag hoppas underlättar tillvaron en aning för dem. (D v s de kan föra vettiga samtal, om de kommer på något att diskutera. 😉 )

UPDATE
Ojojoj, vad det är jobbigt att sortera! Ja, själva sorterandet i arkivet går hur lätt som helst, men arbetsställningen blir inte bra. Det är stora tunga utdragslådor vid golvet, som sitter fast i ytterhöljet, så de går inte att plocka loss och ställa på ett bord med bättre arbetshöjd. Min rygg! Mina knän! (Men jag får skylla mig själv, jag skulle inte ha sparat ihop så mycket, utan sorterat undan allt eftersom. Nu får jag ta allt på en gång – rätt åt mig. 😉 )

[tags]sortering, skotta snö, gamlingar, gnäll[/tags]