Allmänt, Foto

Ansikten

Under fikarasten diskuterade vi ansikten och utseende, främst vad gäller plastikkirurgi och tatueringar.

Jag har inget emot tatueringar, bara de inte är i ansiktet. En sådan tatuering måste ju vara väldigt begränsande, vad gäller arbetstillfällen, eller hur? Skulle du vilja mötas av någon med ett spindelnät över ansiktet i kassan på ICA? Någon med ett ord tatuerat i pannan?

Eller varför inte de som gör implantat av udda grejer i ansiktet, t ex kulor under huden (som små horn) i pannan? Det skulle inte kännas helt rätt att låta en sådan person ta blodprov på hälsocentralen…

Kalla mig gärna mossig och fördomsfull, men det är sådan jag är.

Det finns säkert begränsningar för vilka utsmyckningar som tillåts, speciellt inom sjukvården, men lek med tanken. Dagisfröken förskollärare med tatuerat halvt uppdraget blixtlås på hakan?

Piercingar går ju att plocka bort när man jobbar, och vad folk har i ansiktet när de är lediga bryr jag mig inte om. Jag kände en kille med ringar i både näsa och ögonbryn, som jobbade inom vården, men plockade bort allt när han jobbade. Själv skulle jag bara tycka det var jobbigt att sätta dit allt igen. Jag ids knappt sätta på mig örhängen nu för tiden. 😉

[tags]tatueringar, piercingar, implantat[/tags]