Allmänt

Äntligen regn!

Jag vaknade extremt tidigt i morse, en halvtimme innan väckaren började låta, och hörde det trevligt knapprande ljudet av regn på altantaket! Yes! 🙂

Fördelen med regn så här års, är att regnet tar bort snön. Dels slår det ihop drivorna som ligger kvar, dels tunnar det ut snötäcket på marken. Jag har snart barmark framför bron och på gården, så jag får nog börja leta efter mina sommarjoggingskor* i hallskrubben under helgen. 😉

Alla skor jag beställt är på väg, fast jag beställde från två olika firmor! 😯 Det kan förstås ta några dagar innan Postnord fått hit dem, men det är inte sommar än – och det var faktiskt sommarskor jag beställde. OK, ett av paren är året-runt-tofflor, att använda när jag går ut och röker 🙂 eftersom de gamla börjar falla isär. Just när de är som skönast! *hmpf*

B ringde plötsligt och meddelade att hon och L skulle komma förbi en snabbis. L skulle köpa hennes snowboard, som – förstås – fanns hemma hos mig. Tja, det blev en väldigt snabb sväng, det tog max 10 minuter (inklusive ett toabesök) så var B ute i bilen igen, med alla grejer – och L hann inte ens in. 😳

[tags]regn, sommarskor, snowboard[/tags]

*) Mina vinterjoggingskor är väldigt ohalkiga (har bra grepp på snö och is)och får hänga med så länge det finns risk att halka när jag går ut. När isen och snön försvunnit från både gården hemma och utanför jobbet (framför allt vid rökrutan) kan jag använda sommarjoggisarna som inte har samma grepp.

2 kommentarer på “Äntligen regn!”

  1. Längtar också alltid efter regn på våren av precis samma orsak. De år vi har snö i alla fall. Vilket vi har nästan varje år nu känns det som.

    1. Jag tror det beror på den globala uppvärmningen, paradoxalt nog.
      Varmare temperatur året om ger större nedsmältning av Arktis (och Antarktis) vilket ställer till det med Golfströmmen, som inte ger lika mycket värme åt just vår del av världen under vintern. Alltså får vi mer snö och kallare vintrar, även om jorden som helhet blir varmare.

Kommentarer är stängda.