Allmänt

Snabb vecka

Oj, så snabbt den här veckan rusar iväg! 😯

Dels har det varit helgdag mitt-i-veckan, dels ska jag på kurs imorgon – och det känns ju nästan som att jag ska vara ledig. Men, tro mig – så blir det inte… Det blir mycket som ska klämmas in under en enda dag.

Det blev en lång dag igår. Jag hade sådant jag behövde göra färdigt innan jag gick hem, så jag var en dryg timme längre än vanligt på jobbet. Självklart hade flexklockan brutit ihop under dagen – jag kunde inte stämpla ut – så jag har idag fått be vår flexansvariga att lägga in min tid manuellt. Det känns lite skumt att jag precis den dagen jobbade extra länge, men jag visste ju inte att flexen inte funkade.

Efter jobbet for jag och handlade. Det är lika spännande varje gång: jag har en handelslista* och vimsar runt i affären för att hitta allt jag skrivit upp. Under vimsandet hittar jag annat jag plötsligt hellre vill ha, och byter – i tankarna – ut en rätt eller två. Sedan ska jag komma ihåg de tillbehör som hör till de nya rätterna, som inte står på listan, samtidigt som jag slipper köpa en del av det jag skrivit upp. Det blir kul att få ihop något vettigt av det jag handlade igår… 😉

[tags]kurs, flex, handla mat, handelslista[/tags]

*) Självklart skriver jag handelslistan efter hur affären är organiserad** så jag bara behöver gå ett varv. Inbillar jag mig, i alla fall. Det är de där hastiga bytena av ingredienser som ställer till det för mig.

**) Förr skrev jag på Post-it-lappar och då hamnade varorna i den ordning jag kom ihåg dem. Nu har jag en list-app i mobilen och kan flytta runt varor i den när jag är klar.