Allmänt

Läget

För den som undrar, så har vi fortfarande översvämning, men vattnet har börjat sjunka undan lite grann. Solen steker idag igen, trots att någon sett en väderprognos som lovat regn. Jag vet ju hur det är med regn: inte än, men vänta bara tills jag hängt ut tvätt på torkvindan… Då sätter det igång.

Jag är ingen fågelexpert, men har under mina resor fram och tillbaka till Byn under helgen sett flera tjäderhönor. De sitter på vägkanterna och äter grus. Efter ESC kom jag ikapp tre (!) orrtuppar som hade dansuppvisning mitt på vägen mitt i natten. Jag försökte smyga förbi, men då lyfte de och flög ca 10 meter framför bilen innan de slog sig ner igen. Gång efter gång, tills de till slut fattade vinken och flyttade sig till dikeskanten så jag slapp förbi.

Harar i massor har jag också sett, samt några renar. En mus sprang över vägen och några enstaka grodor har jag stött på. Inte så mycket, men det är intressant att se vad som rör sig längs vägarna, förutom bilar. Jag har ju varit ledig och haft gott om tid, så jag har kunnat köra riktigt sakta för att se de vilda djur som varit på vägen.

[tags]översvämning, solsken, värme, ljusa nätter, vilt[/tags]