Allmänt

Att förgylla någons dag

Jag ringde försäkringsbolaget och meddelade att min diskmask gått sönder. Den jag pratade med ville ha fabrikat och inköpsår.

-Tja, sade jag, jag minns inte vilket år – men den är mellan 20-30 år gammal…

Det skrattet lyste upp tillvaron även för mig! 🙂

OK, jag förstod redan innan jag ringde att jag inte skulle få något för den, men jag var mer orolig för det eventuella vatten som läckt ner i golvet. Det tar försäkringen hand om,* ifall det blir vattenskada, men diskmask får jag ordna själv.

Samtidigt känner jag att det är lite lyx att ha en diskmask enbart för en person, det är inte ofta vi är flera. De gångerna kan jag faktiskt också diska för hand. Det går fort, bara man gör det direkt.

Men visst är det skönt att bara slå igång diskmasken… Jag funderar vidare. 😉


*) Nu står diskmasken på plastmattegolv, utan ”skydd” under (att ta upp eventuellt läckande vatten med). Under plastmattan är ett fult trägolv (det blir inte fint ens om man slipar eller målar det, det finns bara för att ha något att lägga golvbeklädnad på) men jag tror det klarar sig från väta. Plastmattan är uppdragen en bit på väggen när den lades in, och limmad/ svetsad/ whatever i hörn och skarvar.