Allmänt, Foto, Katter

Kalashelg

Inte nog med att jag smaskade i mig surströmming i lördags, igår (söndag) var jag bjuden på kalas, där det serverades prinsesstårta från Caféet. (Släktingar som inte var med vet vilket jag menar, eller hur? 😉 ) Farbror K fyllde 88 och hade bjudit in mig, A och svägerskan E på kaffe med tårta. Resten av avdelningen fick förstås också tårta, så det var riktig partystämning, och vi sjöng ”Ja må han leva” ett par gånger.

Innan dess hade jag suttit som röstmottagare ett par timmar. Jag trodde att äldre generationer ville ha kvar känslan av att valdagen är en Viktig Dag, så de sparar sitt röstande till då, men det är både yngre och äldre som kommer och förtidsröstar. Det kan förstås bero på att älgjakten hinner börja innan valet… 😆

Under tårtkalaset ringde plötsligt K:s mobil – och det var syrran som ringde från USA och gratulerade! Han blev lite rörd av alla gratulationer, att alla kom ihåg honom. Även sköterskan R (som jobbar där han bor, men hade ledig helg) hade varit förbi, med sin man B. De bor i Byn och har umgåtts medan han bodde kvar där.

Efter firandet for jag och E till ett matställe för att äta middag, då ingen av oss hade några intressanta rester hemma. 😉 Medan vi satt och åt upptäckte jag att jag fått ett meddelande från L, som jag lovat skulle få mitt kattklätterträd till kattungarna. Nu ville hon hämta det, så jag messade tillbaka att jag skulle höra av mig när jag var hemma.

Den där klätterställningen var en miss jag gjorde för ett par år sedan. Jag såg en annons på FB och slog till, i tron att katterna skulle tycka det var kul. Mina gamla tantkatter tittat frågande på mig och skakade på huvudena: -Är hon inte klok, vad ska vi med det där åbäket till? och struntade i klättrandet. Froppisen har klöst lite längst ner, som på en klöspåle, men annars stod klätterställningen och samlade damm & katthår i ett hörn bakom sofforna (se bild, tyvärr syns inte hela – och det står en lampa i vägen).

Jag insåg att den skulle passa bättre åt någon med kattunge, så jag frågade L så fort jag fick höra att hon skulle skaffa katt. Alternativet var att skicka ställningen till soptippen. Den blev en succé! Hon mailade en film med två busiga kattungar som klättrat högst upp, så klätterställningen har tydligen hamnat i rätt hem! 😉

2 kommentarer på “Kalashelg”

Kommentarer är stängda.