Allmänt

Onda knän

Eftersom jag är en envis gammal åsna, bar jag in alla kassarna från bilen på samma gång, när jag varit och handlat igår. Det får jag böta för idag – har så ont i knäna att jag knappt kan gå. Jag hasar mig fram i korridorerna på jobbet med en halt snigels hastighet, men jag kan åtminstone röra mig.

Igår kom jag på en ny sorts sortering av de dokument jag behöver vid kontakt med en myndighet. Kontorsnörd, jag vet. 😉 Tyvärr hann jag inte sortera om den pärm jag jobbar med igår, så då får jag göra det idag. Dessutom behöver jag gå igenom de samlade dokumenten för att se vilka som är färdigbehandlade och kan arkiveras, när jag ändå ska möblera om i pärmen.

Ikväll måste jag betala räkningarna! Det har inte blivit gjort än; i måndags glömde jag bort dem, igår somnade jag ifrån dem. Jag kan ju inte shoppa innan jag gjort undan räkningarna – och nu känner jag att jag börjar längta efter en ny höstgarderob… 🙄 Jag har kläder, massor av kläder, men just de som är avsedda för höst/ vinter/ vår (lång ärm, o dyl) är jag väldigt less att ha på mig. Det beror väl på att de är framme minst 10 månader om året.

Den otroligt varma sommaren vi haft i år, har fått många av mina arbetskamrater att gräva fram gamla godingar ur garderoberna. Just sommarkläder är ju så roliga att köpa, med hopp om att sommaren ska bli varm, men så kommer verkligheten ikapp och fynden blir kvar i garderoben.

Löven har börjat ändra färg, lite smått. Någon björkkvist har fått gula löv, i rönnarna har rosten tagit ett eller annat blad. De torra bruna bladen från sommartorkan har blåst bort. Det har inte varit frost hos mig än, så det kan hända att jag plockar in några rabarberstjälkar för att göra en smulpaj. Jo, jag vet att de kommer att vara väldigt sura, men jag får sockra ordentligt. Jag har stirrat på den där rabarbern sedan i våras, men inte kommit mig för att plocka ifrån den än… 😳 (Det blir i så fall en förbättring från förra året, då rörde jag inte rabarbern alls.)

2 kommentarer på “Onda knän”

  1. Hos oss plockar vi äpplen som galningar och bakar kakor och gör juice. Aldrig sett så mycket äpplen. Så rabarbern får stå kvar.

    1. Jag har inget äppelträd, även om finns ett par sorter som överlever här uppe. Så härligt att kunna gå ut och plocka in det som behövs till en äppelpaj! (En av mina hemliga laster är äppelpaj med vaniljsås. Jag kan äta hur mycket som helst! 😉 )

Kommentarer är stängda.