Allmänt

Ompysslad

Idag blir Speedy ompysslad på bilverkstaden. 🙂

Dämparna till bakluckan ska bytas, och förhoppningsvis går det att laga låset till bakluckan också. Eller, egentligen är det inte låset som gått sönder, det är en del av handtaget.

Man klämmer ju en inre del av handtaget mot den yttre delen för att öppna, och då snäpper det till och bakluckan sprätter upp. Nu har den inre delen slutat snäppa, den går trögt och fastnar i ihopklämt läge. Och bagageluckan går inte att öppna. Jag har bett dem fixa det med kofot om det behövs – jag har en gammal bil och är inte särskilt rädd om den. 🙄

Ja, jag parkerar den i de trånga parkeringsrutorna utanför jobbet varje dag, så då och då upptäcker jag en ny ojämnhet i någon av dörrarna. För att inte tala om när jag parkerar utanför affären, när jag handlar. Nya småbulor är vardagsmat.

Några repor efter kattklor finns på utvalda ställen, och – som jag nämnt tidigare – stenskott i framrutan. (För att inte tala om den trasiga yttre backspegeln, sedan garaget hoppade en halvmeter i sidled och slog sönder den… Men den talar vi inte om, eller hur? 😉 )

En tvätt (och dammsugning/-torkning invändigt) skulle göra underverk med honom, men först verkstad och sedan besiktning. Sedan får jag se om han är värd besväret. 😉