Allmänt, Foto

Inte än

Jag är inte genomskådad som Secret Santa, inte än. 😉 Efter gårdagens eftermiddagsmöte (på annan plats än jobbet) smög jag ensam förbi vår korridor och placerade ut mina klappar åt var och en.

Julklappen från jobbet har också delats ut igår/tidigt i morse: en biobiljett. Japp, precis som förra året, EN biobiljett. Nåja, vi får vara glada som får någonting alls. Vi kan kanske gadda ihop oss, och gå och se någon film tillsammans?

På tal om julklappar, så har jag slagit in de klappar jag hade hemma under gårdagskvällen. Inte så snygga paket, men det är ingen som bryr sig. Jag hade inga julklappsetiketter, utan tejpade fast post-it-lappar istället. Rosetterna jag en gång i tiden köpte för presentinslagning har försvunnit i röran i skrubben, men – som sagt – ingen bryr sig ändå. 😉

Dessutom  – efter flera tvekande timmar – tog jag mig i kragen och sorterade upp soporna för att köras till återvinning. Jag iddes inte fara och kolla vid ICA (klockan var efter 01:00) utan tänkte åka till den stora Återvinningen direkt efter jobbet idag. Det går lika bra, när jag ändå måste ta bilen.

Varje gång jag tömmer återvinningen hemma, lovar jag mig själv att ”nästa gång ska jag bara vänta två veckor innan jag tömmer igen” – och så går det några månader… Varje gång. Jag brukar tömma typ två gånger per år, det vet jag med säkerhet: till sommarmarknaden och till jul. Det kan bli någon tömning däremellan, men just till de två evenemangen vet jag att jag tömmer. Det gör alla andra också, så det brukar vara fullt i de små återvinningsstationerna i samhället, när jag väl kommer dit. 😳

Jag har slagit in ett par julklappar till lilla M, I och F:s dotter. Tänkte bunkra en chokladask åt dem också, innan jag åker dit och delar ut klapparna. Det var egentligen planerat att göras igår, men jag ligger efter i mitt schema. Jag får fara till dem ikväll istället, för att hinna före jul.

Nu är det ”bara” kvar att handla det sista jag har kvar på den f d Långa Listan, den som nu heter Korta Listan. Planen är att göra det idag, och så akut fylla på med mjölk och mjukt bröd söndag eller måndag. Sedan får det bli jul bäst det vill, då är jag klar! 😉

2 kommentarer på “Inte än”

  1. Vi är också duktiga på att inte åka till återvinningen så ofta som vi tänker oss. Har en ovana att slänga in all wellpapp i vedskjulet. Sedan vi fick hyresgäster, som ställer sina cyklar i vedskjulet, har vi dock blivit bättre på att tömma. Vi kan ju inte gärna dränka hyresgästernas cyklar i wellpapp.

    1. Jag tror jag ska börja skriva in i min kalender att återvinningen ska tömmas. Då ökar chansen att det faktiskt blir gjort oftare, inte bara när det är överfullt och akut.
      Ett nyårslöfte, eller rättare sagt målsättning för 2019, kanske? 😉

Kommentarer är stängda.