Allmänt

Fel igen

Jag är expert på att vara fel i tiden. Har jag inte fel dag, så har jag fel vecka. Det senare har börjat dyka upp mer och mer den senaste tiden.

Igår kväll fick jag en kortslutning i hjärnan och trodde jag skulle på kurs denna vecka – och jag som inte var klar med tvätten! Eller hade packat! 😯 Efter ett par panikartade sekunder kom jag på att det är först nästa vecka jag ska iväg; jag hinner både tvätta och packa innan dess. *lättad suck*

Däremot måste jag fixa kattvakt. Valet står – som vanligt – mellan A och Å, beroende på hur A jobbar. Ibland har jag lyckats pricka in frånvaro precis när han har lediga dagar, men någon gång ska jag väl lyckas ragga upp honom för alla kursdagar. Kanske. 🙄

Jag läser (som e-bok) just nu en gammal favorit: ”Guldfeberns folk” av Lars Widding. Visserligen är det många år sedan jag läst den, så jag minns inte allt, men en del saker vet jag kommer att hända. Samtidigt blandar jag ihop den med en annan bok om Kalifornien under den perioden, som också var en favorit, så det blir intressant att se vad jag minns från ”fel” bok. (Tyvärr har jag glömt vad den boken hette, eller vem författaren var.)

*fnissar* Det får mig att minnas en bok jag lånade ut till en kompis, som hade stora problem med boktiteln. Det bokomslaget var ett strålande exempel på dålig typografi. Hon var helt övertygad om att boken hette ”Mörk tarv” och kunde inte lista ut var tarv var för någonting. Egentligen hette boken ”Mörkt arv”… 😆