Allmänt

Onsdag

Så har ett par arbetsdagar förflutit och jag har inte försovit mig än?!? Nå, det kommer säkert. Jag brukar vanligen studsa upp och störta till jobbet första dagen efter semestern, för då är jag så speedad över att sovmorgnarna är slut för den här gången. Sedan försover jag mig nästa dag… 😳

Mina norrmän har åkt hem igen, de vinkade adjö när jag var hem på lunchen igår. Värmen har gjort det svårt för mig att sova de senaste nätterna, så jag tog mig en sovkväll igår (för att ”komma ikapp”) när jag nu var ensam. Sov någon timme, fixade mat, sov någon timme till, gick ut i svalkan (skugga + lite vind) på altanen, gick in och sov mera… Idag snoozade jag ett par gånger men hann ändå till jobbet i tid, och känner mig någotsånär utvilad.

Min jobbdator har fått fnatt. Både måndag och tisdag har den strejkat efter lunch. Den vill nog att jag bara ska jobba halvtid under sommaren, eller hur? 😉 Det är lite taskigt, när jag är ensam på avdelningen under telefontiden och datorn står stilla. *hupp* Jag får skriva lappar och ringa upp senare. Hoppas den inte strejkar idag igen!

Värmen gör att mina ben och fötter sväller ordentligt. Ja, jag sväller säkert på fler ställen, men just benen och fötterna märker jag av mest. Det är inte kul när tofflorna/ sandalerna sväller fast på fötterna.

Jag har inte provat det tidigare, men ni ska få ett gott råd: låt inte en odelad vattenmelon ruttna inomhus. Just sayin’. 🙁 Det luktar inte gott, speciellt inte i tryckande värme utan blåst, som gör att det är omöjligt att vädra ordentligt. Ett litet tips är att förvara ev överblivna meloner i en vanlig skål, inte en som består av ”virkade/ flätade trådar”, för när melonen spricker kommer det väldigt mycket vätska. Bara så ni vet. 😳 (Enda fördelen med melonsaft över hela köksbänken är att saften blekte en outplånlig fläck som jag inte fått bort tidigare.)

UPDATE

Jag läser en e-bok (”Den verkliga brottslingen” av Elizabeth George) istället för att lyssna på en ljudbok just för tillfället. Den förra boken jag lyssnade på tog slut lagom tills gästerna kom, så jag tänkte vänta tills de åkt innan jag började med nästa ljudbok. Jag har några på lager 😉 så frågan är bara vilken jag ska välja? Nå, det är i allra högsta grad ett i-landsproblem.

Ikväll spelar Gyllene Tider i P, det längsta norrut de kommer under sin avskedsturné. *suck* Så fort jag fick veta att de skulle komma, kollade jag vilket datum – och självklart har min semester tagit slut då. Om jag varit lika ung som när de slog igenom 😆 hade jag nog åkt dit, trots att jag jobbar imorgon, men inte nu. Jag har lärt mig mina begränsningar och vet att jag kommer att uppskatta det imorgon (att jag inte for på konserten).

Jag har lite dålig fantasi vad gäller dagens middag. Egentligen behöver jag göra våfflor/ pannkakor, då jag har exceptionellt mycket mjölk som börjar närma sig slutdatum. Jag bunkrade inför marknaden, men har flera oöppnade paket. Inte för att jag slänger (häller ut) mjölk som bara gått någon dag över ”bäst före”, men det är alldeles för mycket mjölk för att jag ska orka dricka upp allt medan den är drickbar. Problemet är bara att det är så jäkla hett på altanen, där jag tänker grädda våfflorna, när jag kommer hem från jobbet. Jag måste nog ta mig en lur ikväll igen, så jag orkar laga mat senare.