Allmänt

Typisk måndag

Eller, rättare sagt, en måndag som inte börjar bra. Nåja, vi får väl se hur det hela utvecklar sig. Det är flera saker som inte känns OK. Först och främst måste jag få ett svar från M, helst innan lunch.

Mina vinterdäck ligger fortfarande i garaget. Jag ska kolla hur A jobbar, om han har möjlighet att byta dem åt mig, annars ringer jag däckfirman. Och drar in all matlagning som skulle kunna vara till förmån för A. Det kommer nog att bli mycket paprika i maten framöver. 👿

Just idag har jag ont i höger knä och vänster fot, så jag haltar lika på båda. 😉 Få se om jag tar mig till, och igenom, affären idag eller om jag väntar till imorgon. Det kan finnas mat hemma till middag idag, trots att jag gjort mitt bästa för att tömma kylen (var inte och handlade i fredags, eller under helgen).

Det är tveksamt om jag får ihop en matsedel den här veckan. Vi får väl se. Jag tror jag handlar först och gör matsedel sedan, tvärtom mot hur jag brukar göra. Helst av allt skulle jag bara köpa en stor burk varmkorv att leva på, då jag inte alls vill laga mat över huvud taget. Jag har tappat gnistan totalt.

OK, en köttgryta kommer det att bli, kanske redan idag, för jag glömde göra den igår. Hade köpt hem allt som behövdes, men det hamnade bakom/ under annat i kylen. När jag väl upptäckte ingredienserna var det så sent att jag inte iddes börja med grytan då. Se där, dagens middag är räddad! 😉

UPDATE
Jag glömde – som vanligt – att ge er vädret! Det är runt -10 grader och Speedy (bilen) har stått utomhus, utan värmare, hela helgen. Det var som att starta en tegelsten – men han gick igång! 🙂 Däremot fick han stå länge på tomgång (som den miljöbov jag är…) innan jag tog mig igenom isen som lagt sig på rutorna. Han ska få börja sova inomhus nu – det sparar både tid, pengar och avgaser.

UPDATE 2
Kylan har kommit för att stanna. Det var -3 grader i solen under lunchen… Nåja, det är den tiden på året. Varje år. *avgrundsdjup suck* Jag får trösta mig med att jag åtminstone får in bilen i garaget. Det finns andra som inte plockat bort sommarprojekten än, och inte får plats med någon bil inomhus förrän det är gjort. 😳

4 kommentarer på “Typisk måndag”

  1. Tror att man måste vara född uppe i norr för att kunna stå ut med så mycket vinter. Det är INTE jag.

    1. Det hjälper inte, jag gillar inte heller vintern. Men det är bara att bryta ihop och gå vidare – det kommer ju en vår efteråt!

    1. Allt har sin tjusning! Jag hade gärna sett mer regn, än snö och tjäle direkt. Som vanligt har jag inte fått ut fågelmataren innan marken frös. 🙄

Kommentarer är stängda.