Allmänt, Foto

Julklappar

Jag svängde förbi Macken i morse och köpte två pulkor. Nu ligger de kloss mot varandra, men ni ser väl att det är en grön och en blå? Nu återstår ”bara” de andra julklapparna jag ska hitta på. 😉

Mitt adventspynt har minskat i år igen: ännu en elljusstake har dött sedan den var framme senast. Eventuellt köper jag en ny när jag far och handlar, annars får jag fortsätta att söka efter lampfoten som ska användas till pappersstjärnan, och ställa den i fönstret istället. Alltså, jag fattar inte var jag kan ha stoppat undan lampfoten?!? Pappstjärnorna (två stycken, till och med) var i ”adventsgrejerna” men lampfoten är spårlöst försvunnen. 😳

Jag har – förutom julbordet – premiärätit fikon och premiärdruckit glögg. Fikonen var årets, men glöggen (plus påsen med mandel & russin) var förra årets modell. Det kändes att mandlarna inte var pinfärska, men spela roll – det smakade glögg i alla fall! Jag kanske köper en flaska till, av årets glögg, och med lite tur kommer jag mig för att dricka upp den innan nästa jul. 😆

Pepparkakor är jag inte speciellt noga om, så jag låter bli att köpa. Speciellt om någon försöker äckelvaranten med (mögel-) ost på – då håller jag mig noggrant undan. Mögelost äter jag gärna, men inte på pepparkakor!

Jag har ju inga gardiner i fönstren* så jag slipper hålla på att byta dem till ”lämpliga” modeller. Annars ska det vara jul-, påsk-, vår-, sommar-, höst- och vintergardiner, med fönsterputs dessutom. Hujedamig! 😯


*) Eftersom folk har så mycket att göra med att skvallra om andra, så har jag fått höra att jag håller på att flytta – för jag har inte satt upp gardiner?!? Nu borde de väl ha insett att efter ett par år utan gardiner så bor jag ändå kvar?