Foto, Katter

Onåd

Jag är i onåd hos min sambo. Titta hur hon surat ihop i den andra soffan, och inte alls vill vara med mig.

Tyvärr råkade jag stänga in henne i källaren igår morse, när jag var ner och hämtade rena kläder från torkrummet. Annars brukar hon inte följa med ner dit, men just igår gjorde hon tydligen det. 😳

När jag kom hem på lunchen, hörde jag att hon skrek, men trodde hon var på övervåningen. Hon brukar gå upp dit och skrika, så jag får ropa tillbaka åt henne, för att få henne att komma ner igen. Jag ropade, men ingen katt kom. Istället fortsatte hon att skrika.

Det tog en stund innan jag kom ihåg att jag varit i källaren, men skyndade mig att öppna källardörren så fort jag kom på det. Hur hon vrålade när hon kom uppför trappan; jag har aldrig hört de ljuden ifrån henne tidigare! 😯 Hon både skrek och svor åt mig, och jag var helt och hållet i onåd resten av dagen, fast jag försökte med (mat-) mutor av alla de slag.

Jag får nu leva med vissheten om att jag är en Elak Matte tills hon lugnat ner sig. 😉