Allmänt

Självuppdatering

Jag började ett onlineprogram igår, för att uppdatera mig själv en aning, rent digitalt. Det blev en väldigt förvirrad upplevelse för mig, och för en del andra, då vi behövde dels ett program att typ chatta i, och ett annat program för att ha videokonferens. Nå, det gick bra, och nästa gång har väl alla kommit förbi nybörjarstressen. 😉

Jag är så stolt över mig själv, att jag fixade det, trots strulet! Det visade sig att min dator är så gammal att den inte har vare sig kamera eller mikrofon, bara ett par (externa) högtalare.* Jag rusade desperat runt i huset och försökte hitta ett par hörsnäckor med mikrofon, att koppla till datorn, men det enda paret jag hittade fungerade inte.**

Snabb nedladdning av videoprogrammet till mobilen, och så stöttade jag upp den hjälpligt mot datorskärmen, för att få en hyfsad vinkel – och så var vi igång!*** Allt funkade på mobilen, men jag bestämde mig direkt att nu ska jag köpa en laptop! Min gamla härk till dator är seg och långsam och surrar fruktansvärt, så han ska få gå i pension. Jag har funderat på en laptop sedan tidigare, och nu blev det genast mer aktuellt. 😉 (Hamnar i kategorin ”villhöver”, eftersom den gamla stationära datorn fortfarande fungerar.)

Eftersom det är riktigt busväder idag (snöstorm som började redan igår kväll och har hållit på hela natten) passar det att jag slinker iväg efter jobbet/ under lunchen och kollar om datoraffären har öppet, så jag kan slå till. Vi har en renodlad datoraffär, men ägaren har även en likadan affär i grannkommunen, så jag vet inte vilka dagar han är här. Senast jag köpte dator (den som nu ska pensioneras) (2011???) hade han öppet mån-ons-fre här och tis-tor i grannkommunen, men det kan ju ha hunnit ändras.

UPDATE
Öppettiderna var ändrade, datorbutiken håller stängt på fredagar numera. Ja, ja. Jag får gå dit på måndag istället. (Nej, han har inte öppet under helgerna.) Jag klarar mig tills dess. Orkar inte tänka på att fara till shoppingmeckat S under helgen. Så bråttom är det inte med ny dator.


*) Jag har inte tänkt på det tidigare, eftersom jag inte använder Skype eller något annat som behöver mikrofon. Högtalarna har jag lagt till för att få mer tryck i mina gamla rockklassiker, när jag spelar CD-skivor i datorn. 😆 (Och jag tänker inte alls nämna att jag haft en hel vecka på mig att testa och ladda ner allt i förväg, istället för att börja trekvart innan utsatt tid…)

**) Jag hade kunnat vara med i videokonferensen, med ”svart bild” men ändå prata och lyssna, men då inte hörsnäckorna funkade gick det inte att göra så.

***) Jag hade alltså videokonferens med ljud (båda vägarna) och bild via mobilen, och skötte chatt i ett annat program via datorn. Man kunde även chatta i videoprogrammet, men det iddes jag inte. Tangentbordet är ju så himla smått på mobilen.