Allmänt

Utmaning

Det är en riktig utmaning att sätta sig med den nya datorn. Den är snabb, och framför allt har den inte en massa små extraprogram som måste köra igång varje gång jag startar den. Inte än, är väl bäst att säga. Jag har nog snart fyllt den med skit, så den blir lika trög som min gamla dator. 😉

Anyway, jag har drabbats av ett svårlöst problem. Jag kan inte högerklicka! 😳 På en del andra (främst bärbara) datorer* jag lånat under årens lopp, har det funnits två ”knappar” längst upp på pekplattan, för vänster- respektive högerklick, men den här har inga knappar alls – bara en slät platta?!?

Nå, jag får flytta över musen från den gamla datorn, när den får gå till den eviga vilan, men lite udda känns det innan dess. Jag är ju en högerklickare, och har därför aldrig gått bra ihop med Mac. Visst klarar jag mig utan mus, till att börja med, men jag är van att använda högerklicket och blir lika förvånad varenda gång det inte finns. 😉

Dagen av idag är kallare än tidigare, runt -16 var det i morse. Därför har jag tagit med mig lunchburk till jobbet, för att slippa plåga bilen med en kallstart under lunchen. Fast visst vill jag åka hem och sitta med min nya leksak 😆 men risken finns att jag då sitter för länge, och blir sen till det möte jag ska på efter lunch. Jag hinner nog peta tillräckligt mycket på datorn under kvällen.

UPDATE 2 DAGAR SENARE
Haha! Allt är enkelt när man kan det! A suckade och undrade om jag provat att trycka längst ner till höger på pekplattan. Och se där – då kom högermenyn upp! Där hade den legat och väntat på mig hela tiden! 😉

Han hade även ett tips om hur jag ska få bort lösenordsinloggningen, som jag ska prova ikväll. Jag hade inte tid att börja tjorva med det också under lunchen.


*) Jag sitter då och då på en annan avdelning, vid en medarbetares dator, och hon har en sådan där ”rullpinne” och pekplatta, istället för vanlig mus.

2 kommentarer på “Utmaning”

  1. Har du testat att ”dutta” med två fingrar? Sätt pekaren på rätt ställe och så dubbeldutta med två fingrar på pekplattan? Vissa funkar så.

    1. Tack för tipset! Jag får prova ikväll och se om det hjälper. Annars går det ju alltid att koppla in musen från den stationära datorn.

Kommentarer är stängda.