Allmänt

Olika

Under en sådan här kris, som hela samhället just nu drabbats av, finns det olika sätt att tackla problemet. Jag märker det främst på jobbet, där det finns tre olika varianter:

  • En del hör hemma i riskgrupper, men jobbar vidare trots smittorisken.
  • Andra hör absolut inte hemma i någon riskgrupp, men stannar hemma (jobbar hemifrån?) för att de är panikslagna.
  • De flesta fortsätter som vanligt, utan riskgrupp eller hysteri, men med bättre hand- och hosthygien.

Frågan har kommit upp, vilka regler som gäller just för ”arbeta hemifrån”. Varför får en del göra det men inte andra? Svaret är: det avgörs av respektive chef, och bedöms från fall till fall. Det finns ingen generell regel utan det beror på situationen, som varierar från dag till dag.

Man kan inte helt döma ut de som är hysteriska eller panikslagna, då varje människa reagerar olika på de faror som omger oss. Att dessutom besöka sociala medier, typ Facebook, i dessa tider slänger verkligen bränsle på elden. Herregud så många förståsigpåare det finns online! 🙄