Allmänt

Nattankar

Jag satt uppe en natt under helgen och funderade på livet i största allmänhet, och kom på att jag skulle fota halvmånen jag råkade lägga märke till. Passade på att klämma in klockan i bilden också, plus att midnattssolen ger skugga vid termometern (syns bäst längst ner till vänster om termometern). Mörkare än så här blir det inte på länge.

Nätterna är helt underbara nu, då solen steker för hett för min smak på dagarna och svalkan kommer smygande i en svag bris på kvällen/ natten. Då flyttar jag ut på altanen, annars är det för varmt. Eftersom jag vill både känna vindens svalka och se TV, har jag placerat TV:n så jag ser den genom altandörren när jag flyttar ut rökstolen från sitt normala läge, i lä vid väggen. Istället hamnar stolen under kvällen i ett av altanens hörn. Perfekt!

Juniorerna gav mig ett hembiträde i födelsedags-/ morsdagspresent! 😆 Jag fick ett hett tips av B, som delade boende med en sådan (den tillhörde hennes ex) för några år sedan: dammsug som vanligt först, annars fyller det den lilla behållaren på nolltid. (Jag har drivor av katthår – och annat – som rullar runt golven just nu, då froppisen släpper päls i massor, och det är länge sedan jag dammsugit…) Sedan behöver jag bara underhållsdammsuga på svåråtkomliga ställen. 🙂

Min plan att eventuellt flexa efter lunch idag (plus semester tisdag-onsdag) gick upp i rök, då en kollega hann söka ledigt före mig. Nå, det gör inget – ju mer jag hinner göra undan idag, desto mindre väntar på mig när jag kommer tillbaka på torsdag. Dessutom försov jag mig – rejält! – i morse, då jag (av misstag) slagit av alarmet istället för att snooza. Vaknade och fick en chock när jag såg vad klockan var! 😯 Nå, vi har ju flex – och jag hann hit före morgonfikat.

För övrigt har häggen börjat blomma! 🙂

4 kommentarer på “Nattankar”

  1. Här bor jag ju typ 50 mil från ”midnattssolen” men tokigt ljust ändå (tror solen är ”borta” 4,5 timme här). Måste göra en resa norrut när tiderna tillåter då min sista midnattssolschance sket sig i Narvik för några år sedan.

    1. Du har ju ändå ljust på nätterna. Fatta chocken när jag åkte till Gbg en gång för flera år sedan, veckan före midsommar – och det var MÖRKT på natten!?! 😆

      1. Är som då jag flera gånger åkt till Västerås i samband med bil träffen där. Brukar vara runt 3-6 juli och kolsvart på kvällarna ? Man fattar som inte hur det kan vara så mörkt mitt i sommaren!

Kommentarer är stängda.