Allmänt

Ligger efter

Som vanligt ligger jag efter i planeringen inför midsommar, men det är inget nytt. 😉 Jag var och handlade igår, men fick inte tag i allt så jag måste fara en till sväng idag eller imorgon. Vi kommer inte att gå hungriga, i alla fall, även om jag inte får tag i de extraresurser jag missat.

Jag har planerat mycket vegogrill, förutom de obligatoriska bitarna av gris. Allting smakar mycket bättre när det grillats, och när vi samlas flera är det perfekt att prova något nytt. Ingen risk att det inte blir provsmakat. 🙂 Jag ser fram emot att göra alla mätta och belåtna.

Däremot har jag inte städat. Golven är förskräckliga, där behövs både snabeldrake och mopp, och röjandet av allt det andra har inte ens börjat. Mina återvinningskärl behöver tömmas, de är så fulla att jag börjat lagra sådant som inte ryms i kärlen på alla plana ytor i köket. Och självklart har pantmaskinen på affären gått sönder – beräknas vara lagad någon gång under nästa vecka. 🙄

Nå, det blir midsommar i alla fall, med eller utan pantflaskor & återvinning kvar hemma. Jag får väl packa det i säckar i garaget, där är gott om plats under sommaren. Riktigt gott om plats, A har tagit hem caben till sig (åtminstone medan det är cabsäsong)! Han har även sökt fram och provat min kylbox som man kopplar till cigarettändaruttaget i bilen. (Oklart om/ hur den fungerat, jag har inte talat med honom än.)

Idag har vi kort dag på jobbet, men det är D-Day på måndag. Bara därför är jag uppbokad med annat hela dagen – jag har inte tid! Nåja, vi får sluta tidigt ”om arbetet så tillåter”, så det är bara att göra klart när alla andra gått hem. Jag jobbar ju faktiskt bäst då, ingen som stör – telefonen är tyst och inga besökare. Låt mig säga som så: det är inte första gången jag sitter kvar och jobbar länge dagen innan midsommar… 🙄

Jag pratade med farbror K igår kväll, för att kolla läget. Han var pigg och frisk, men oroade sig förstås för oss ”ute i världen” – speciellt som corona nu brer ut sig i grannkommunerna med oroväckande hastighet. Tja, jag gör så gott jag kan för att hålla mig frisk, och mina juniorer också. Det är bara att försöka tänka till lite extra innan jag går någonstans eller träffar någon: tvätta/ sprita händerna, hålla avstånd, inte hosta på någon. 😉

Det märktes på fredag kväll att skolåret var över. Alltså, det spelades musik någonstans, jättehögt och jättelänge, ungar som tjoade och sjöng. Kul att det är lite liv i bygden någon gång, för på lördag var det märkvärdigt tyst – även på kvällen. Ungdomen nu för tiden – de orkar bara hålla igång EN kväll. Annat var det när jag var ung… 😆

När jag kom hem efter jobbet igår, var gräsmattan klippt! Snyggt jobbat av M (eller någon anställd) att fixa det innan midsommar! Det känns som att det blir lite mindre mygginvasion när gräset är kort – eller också inbillar jag mig bara. Inte nog med myggorna, jag har tydligen blivit väldigt attraktiv för getingar i år: när jag satt ute och rökte såg jag en geting som flög in genom altandörren, drog en runda i vardagsrummet, och sedan flög ut igen. Senare under kvällen hörde jag det typiska buzzandet av geting-i-fönstret, så jag kollade i ett av fönstren. Där var inte mindre än tre getingar som desperat försökte ta sig ut! Jag öppnade fönstret och puffade dem i rätt riktning med flugsmällan.