Allmänt

Till slut

Jag tog mig till affären till slut, igår kväll, men det gick trögt att få dit mig. Jag var helt enkelt tvungen, då det mesta i matväg var slut där hemma, men det tog nästan knäcken på mig. Varmt och stillastående luft – jag försökte kyla mig vid grönsakerna/ frukten. Till affärens försvar ska sägas att det inte alls var för varmt inne i affären, men utanför – och i bilen. Man får köra på två hjul i kurvorna för att hinna hem med maten innan den förstörs, typ. 😉

Nå, det gick bra, jag kommer att överleva resten av veckan. B hade planer att komma förbi med familjen till helgen, men jag vet inte hur länge: bara över dagen eller med övernattning? Anyway, jag får handla mer/ bättre när de kommer: jag har så jag klarar mig, men inte något att bjuda på.

Min stora passion under värmeböljan är glass av olika märken, i sådana där halvliterbägare av papp, typ Ben & Jerry, m fl. En sådan trycker jag i mig på nolltid, men höll på att smälla av när jag kollade vad en B&J egentligen kostar: nästan 80 spänn!!! 😯 Det blir antingen ingen glass alls för mig under resten av sommaren, eller också får jag återgå till den billiga hushållsvarianten i tvålitersbunkor. Det enda problemet med dem är att jag måste gå ner med dem i frysen i källaren, då jag inte har någon frys i köket.

När jag handlat, packat in varorna, dragit åt mig andan och försökt svalka mig en stund, gick jag upp och bytte om till pyjamasen. Lika bra att göra undan det, jag skulle ju ändå parkera mig framför TV:n och klockan var efter 21. När jag kom ner igen kom jag ihåg: paketen! Jag skulle ju hämta mina paket när jag handlade!

Jag for inte till affären i pyjamas, utan sparade pakethämtningen till i morse istället. Affären öppnar ju kl 7 så jag hinner dit före jobbet. Nu ligger paketen och väntar i baksätet – det ska bli så spännande att prova det jag beställt, ikväll när det svalnat av! 🙂 Jag har faktiskt glömt bort det mesta jag beställt, så det kommer nog att bli en del överraskningar när jag börjar kolla vad jag fått. 😆