Allmänt

Väckning

Det var lite tur i oturen i morse…

Jag väcktes strax före 07:00 av att mobilen ringde, med ”hemligt nummer”. Jaa-happ, det betyder sjuk- och hälsovård av något slag?!? Mycket riktigt, det var hälsocentralen i en grannkommun* som meddelade att farbror K hamnat där – på akuten – under natten, med hög feber och förkylningssymtom. Nu hade febern gått ner, men inget svar på coronaprovet hade kommit än.**

Det blev en rivstart på veckan för mig, men när jag druckit morgonkaffet och fått igång hjärncellerna en aning, kom jag ihåg att jag skulle ringa och boka en tid hos veterinären.

Froppisen har fått ögoninflammation, tror jag. Hon får ”skräp” i inre ögonvrårna och det går att torka klet från hennes högra öga. Och, ja – det har börjat sprida sig till vänster öga också. Inga blinkhinnor syns, så det är inte jätteakut. Jag fick tips och råd av veterinären vad jag kan göra själv under tiden jag väntar, då det inte fanns någon ledig tid förrän på fredag.

Så det var lite tur i oturen att jag blev väckt tidigt, eftersom tidsbokningen hos vet bara är öppen mellan 8-9 – och då sover jag, i alla fall när jag har semester.

Dagens väder verkar vara torkväder, så jag fortsätter med tvätten. Jo, jag vet. Det har dragit ut på tiden, då jag tvättar i snitt en maskin per dag… 😳

Tvättandet skulle kunna gå snabbare, men jag ids inte. OK, jag känner mig genomskådad: ju snabbare jag får torr & ren tvätt, desto snabbare måste jag vika fanskapet den. Jag har just nu brist på tomma IKEA-påsar, då de är fyllda med ren, ovikt tvätt, så det är bara att bita ihop och sätta igång.

Nu står förra tvättomgångens källarhängda tvätt och väntar på att bli buren uppför ännu en trappa. Jag bar nyss upp den från källaren, men var tvungen att pausa vid köksbordet (och datorn) för att orka sista biten.

Hipp hipp hurra för att få upp IKEA-påsen till sovrummet, flytta katten från sängen, vika ett plagg, flytta katten från sängen, vika ännu ett plagg, flytta katten från tvättpåsen, vika ett plagg, o s v. Det går även att vika tvätt ovanpå katten men det rekommenderas inte för mörka plagg. 😉


*) Han hade inte fått åka till sjukhuset i K, för där var fullt, och vår egen hälsocentral har ingen nattjour under semesterperioden.

**) Varför de inte ringde direkt när han skickades iväg/ kom in? Han hade tydligt sagt ifrån att de inte fick ringa och störa mig under natten, för han ville inte vara till besvär. Gullegubben! 🙂