Allmänt

Löningsfredag

Hipp hurra, lön idag! 🙂 Inte för att det påverkar mina shoppingvanor särskilt mycket – jag måste ändå handla mat, och planerna för helgen är att göra ett ryck hemma. Sedan kan det väl tänkas att jag ”råkar” shoppa något som inte riktigt står uppskrivet på någon lista, men det beror på. Den som lever får se.

För snart en vecka sedan började jag äta järn- och vitamintabletter, för att försöka bota den trötthet jag dragits med under en längre tid. Just nu vet jag inte riktigt om tabletterna hjälper eller inte, då jag ändå somnar framför TV:n tidigt på kvällen. Däremot är jag mycket piggare än jag varit förut när jag väl vaknar, mitt i natten – men då är det så dags… Hmmm. Jag fortsätter väl med vitaminerna och ser hur det utvecklar sig. Kanske behövs lite längre tid med dem?

Jag försöker verkligen äta allsidigt, även om jag kunde äta mer grönsaker. 🙄 Det händer att det blir snabbmat ibland, men oftast lagar jag faktiskt egen mat och gör matlådor. Att göra matsedel (och försöka följa den) underlättar betydligt under veckorna, då jag annars tar den lätta utvägen: smörgås. När jag väl köpt hem varorna måste de tillagas, speciellt de frysta varorna, som jag aldrig ids gå ner till frysboxen i källaren med. Jag låter dem istället tina till nästa dag och så gör jag något av dem.

Eftersom jag var lat även igår, blev det middag från Grillen. (Jag är – som sagt – periodare vad gäller snabbmat.) Risken finns att det även blir lunch från Grillen idag, då jag inte har några rester hemma. Eftersom det är fredag, går hela lunchen åt till att ”snabbhandla” på affären om jag försöker mig på det. ALLA ska handla inför helgen, så jag måste ha gott om tid innan jag beger mig in dit… 😉 Speciellt som det är löningsfredag.