Allmänt, Foto

Husdjur

Jag var på service i L med bilen i fredags. De hittade ett råttbo under huven… *host host harkel* Jo, jag har sett råttor i garaget men trodde inte att de byggt bo i min bil, som åker ut och in med jämna mellanrum. Däremot vet jag att de byggt bo i A:s cab, som står stilla hos mig hela vintern. Nåja, nu är de utrensade – för den här gången.

Jag hann förbi en sväng hos svägerskan E också, och hennes bror A kom dit och drack kaffe med oss. Kul att se honom, det var flera år sedan! 🙂 Vi satt sedan och snackade om allt och inget, tills B ringde och meddelade att hon var på väg hem. Då åkte jag dit, för jag hade ju en julkalender som skulle levereras! 😉 Alla – även jag – tyckte det var väldigt spännande att öppna paketet och se hur allt var förpackat. Nu väntar vi bara på att det ska bli tisdag, så de får börja experimentera!

Julklapparna är kvar hos mig, jag hann inte slå in dem och ta med dem den här gången. Nå, det är långt till jul, jag fixar det innan dess. Vi diskuterade julen och kom fram till att vi firar jul hos B i år! A jobbar på julafton, så jag åker dit själv. Han ska nog ha en ”egen” jul med någon annan… 😉 Det kan ju hända att han dyker upp hos mig någon annan dag under julen, då julen är mer än bara julafton. Vi får väl se. 😉

Helgen har varit lång och lugn. Jag har inte gjort ett smack. Visst hade jag behövt skotta, både utom- och inomhus, och adventsgrejerna hade behövt komma fram ur gömmorna – men jag orkade inte. Om jag får fram adventsljusstaken till köksbordet senast lördag, så hinner jag börja bränna ”första ljuset” lite grann innan det är dags att tända andra.

Min traktorkille har inte varit förbi, så jag pulsar i snön på gården. Det lilla jag skottar själv har jag inte orkat ta itu med, som jag tidigare berättade, men jag får göra det ikväll. Jag sopade av balkongen i morse, så vet jag att det är gjort, i alla fall. Mina planer för middag är gårdagens planer, som jag sköt upp, så jag vet att jag inte behöver fara och handla idag. (Det kan ju ändå hända att jag gör det, men jag måste inte.)

UPDATE
…och NUUU blev jag less. Det är inte så att jag har för lite att göra, snarare tvärtom. Nå, det är bara att bita ihop och börja nysta ihop de lösa trådarna till ett vackert nystan. 😉

Jag klämde i mig en hamburgare från Grillen till lunch. Iddes inte åka hem, då gården säkert fortfarande är oskottad. Dessutom har det immat igen bilrutorna på insidan, så jag får tomgånga bilen en stund för att alls se något, och då är lunchen lite för kort för att både hinna få sikt och hinna äta. Jag sparar det nöjet (att tina upp rutorna) tills jag är klar för dagen och ev ska handla innan jag åker hem.

UPDATE 2
Hoppsan! Vi har visst köksvecka den här veckan, min kompanjoner och jag! Det hade jag totalt glömt bort, fast jag skrivit in det i min kalender. 😳