Allmänt

Dålig start

Det blev en dålig start på den här veckan… När jag kom till jobbet och skulle ta mig det första jobbkaffet, var kaffemaskinen trasig!!! 😯 Det går ju inte för sig! Hur ska vi nu klara dagen???

Helgen har varit lugn, alldeles för lugn. Jag hade planerat att handla en del julvaror under helgen, men det blev inte av. Får fara ett par svängar nu under veckan istället. Jag och alla andra som är sent ute. Enda trösten är att jag slipper jaga julklappar.

De senaste restriktionerna, varav en del börjar gälla från julafton, är bl a att man ska jobba hemifrån i största möjliga utsträckning. Inte mig emot 😉 men tyvärr har jag just nu mängder av sortering att ta itu med. Efter årsskiftet kan jag jobba mer hemma, men i nuläget måste jag vara på plats. Nå, det underlättas av att så många andra jobbar hemifrån, så det är lite folk på jobbet.

Största risken att smittas är när man handlar, då man träffar andra som man inte umgås med i vanliga fall. Jag träffar ju bara de jag jobbar med, och A någon gång, så jag försöker vara försiktig när jag handlar. Det går ju inte att undvika folk helt och hållet, men jag gör så gott jag kan. Håller avstånd och försöker låta bli att fingra mig i ansiktet, tvättar händerna både före och efter handlandet, samt spritar om det finns.*

Vädret är ett par plusgrader, lite slask och lite småhalt på sina ställen. Däremot tar det inte bort snön, vi har fått så mycket att vi får en vit jul även om det töar ett par dagar. Jag fyllde på fågelmatarna i morse med det sista jag kunde skrapa ihop, så nu måste jag köpa sådant också. Förutom allt annat jag behöver/ måste ha. 🙄

LITE SENARE
Kaffemaskinen fungerar igen! Jag har nu fått i mig jobbets första kaffekopp och kommer att överleva dagen. Förhoppningsvis.

UPDATE
Jag kom iväg sent på lunch, körde förbi affären och konstaterade att jag absolut inte hade tid att springa in och handla något att hinna äta. Som tur var, hade jag te och smörgås hemma! 😉 Det är en standardrätt, som passar året om (även om jag byter ut teet mot mjölk under de varmaste sommardagarna – förutsatt att jag har någon mjölk kvar).

Min senaste (återuppväckta) passion är att mosa ihop makrillfiléer med sin tomatsås i en liten skål och sedan använda som smörgåspålägg. Gudagott, tycker både Froppisen och jag! 😉 Hon trampar otåligt medan jag gör smörgåsarna färdiga, så hon ska få det som blir kvar i skålen. Medan hon girigt slafsar i sig det som lämnats, passar jag på att salta och – framför allt – peppra smörgåsarna. Då får jag ha dem i fred. *he he*

Jag dröjer nog innan jag far från jobbet idag, då jag behöver fara och handla. Om jag undviker efter-jobbet-rushen kanske det lugnar ner sig med kunder i affären? Först och främst måste jag gå på Apoteket, så får jag sen se hur mycket bilar det är kvar på parkeringen när jag är klar där (affären och Apoteket delar parkering). Nå, det är bara att bita ihop, gå & handla, och hålla avstånd.


*) Jag har ingen handsprit hemma, däremot ett par ”spritpennor” med sprayfunktion i handväskan. De räcker, tycker jag, då jag tvättar händerna ordentligt med tvål och vatten så fort jag har tillfälle.