Allmänt

Ojdå

Redan fredag? Den här veckan gick fort! 🙂

Jag ringde farbror K igår kväll, precis när han tänkte ringa mig: hade jag verkligen varit på IKEA??? I dessa tider??? Jag beskrev för honom hur man gör en Click & Collect-beställning, så man slipper gå in i varuhuset, så då blev han nöjd. Just nu är han väldigt fokuserad på hur man kan tänkas bli smittad, eftersom nyheterna (TV, radio, tidningar) bara handlar om Corona/ Covid-19 varje dag. 🙄

Mina sociala kontakter är lika få som de alltid annars är, det enda är att jag gärna skulle träffa gossarna lite mer. Nå, på julafton är det dags – förutsatt att ingen blir sjuk innan dess. Minsta lilla snuva så får de klara sig utan mig!

Har ni sett ”Överlevarna” på SVT Play? Om inte; gör det! 😳 En engelsk dokumentär som följer fyra covidsjuka och deras anhöriga, från i våras när corona var något nytt. Nu har vi lärt oss mer, eller…?

Jag tjurade ihop en aning i morse, då jag inte alls kände för att göra mig färdig och gå till jobbet. Idag har jag bara onlinemöten hela dagen och hade lika gärna kunnat ta dem hemifrån. Tror jag, i alla fall. Eftermiddagen är det inte riktigt klart med än, hur vi ska göra – online eller IRL? Nå, det hinner vi göra upp under förmiddagen. Spela roll, nu är jag på plats (på kontoret).

Jag lyssnar på ”Offer” av Sharon Bolton just nu, är ungefär halvvägs. Det blir ”snuttlyssning” – en stund under lunchen, en stund under middagen, en stund medan jag röjer i köket. Sedan fastnar jag framför TV:n, på gott och ont. Låt mig bara säga att det är länge sedan jag sett något av husen i En plats på landet – jag kan hålla mig vaken medan husletarna presenteras, men sedan är det kört. (Och så vaknar jag när NCIS börjar, som jag inte alls vill se. 🙁 )

UPDATE
Jahaja, så var första onlinemötet avslutat. Min sidekick A uteblev – och det var hon som skrivit listan med vad vi skulle ta upp… 🙄 Jag är verkligen inte bra på att anteckna, men det mesta vi diskuterat (A och jag) fick jag med.* Förhoppningsvis har de deltagande fått svar på de flesta av sina frågor på ett bra sätt.

Jag hann förresten till fiskbilen igår, så nu är julens laxar (gravad + kallrökt) i en vaxad laxask (läs: frysen). 😆 Tillsammans med färdigskalade räkor. Även ägghalvorna är alltså räddade! 🙂

Problemet med julmaten – och ALL vardagsmat, jag ska inte hymla med det – är att jag är så dålig på att få med grönsaker. Alltså, om jag gör t ex en gryta så går det att slänga i rester från grönsakslådan i kylen eller en skvätt djfr gröns, men alla andra dagar? Jag köper hem lite salladsgrönsaker, och allt eftersom de vissnar tänker jag att de mest seglivade åtminstone går att skiva och lägga på smörgås/ tallrik, men icke sa nicke. De får dö en stillsam död i grönsakslådan, tills jag handlar nästa gång – och fyller på med mer. 🙄

Varje år tar jag en gratisalmanacka på affären och hänger upp i köket. Tanken är att jag ska laga Månadens Recept EN enda gång under månaden, och kanske hitta ett nytt favoritrecept? Det har inte hänt än – tillagningen, alltså, favoriterna har nog gått mig förbi… Nåja, jag kommer nog att göra ett nytt försök i år. Om inte annat så har jag beställt flera receptböcker från gossarna, när de sålde jultidningar. Vem vet, jag kanske kommer att öppna dem någon gång också? Just nu befinner de sig i köket, men inte i skåpet där jag förvarar recept, i eller utanför böcker.


*) Jag är desto bättre på att improvisera. Inget manus? Inget problem! Även om jag inte gillar att prata inför grupp, så talade jag till skärmen som om den var en enda person och då gick det bra. 😉

4 kommentarer på “Ojdå”

  1. Ska också göra en Collect på IKEA idag. Efter att jag gått på semester. 🙂
    Mest en massa servetter. Köper alltid servetter på IKEA i stor mängd. Och lite småsaker. Men jag har nära så jag behöver inte tänka efter så mycket.

    1. Ahhh – semester…! 😉
      Jag har typ 12 mil till IKEA så jag samlar ihop en Rejäl Lista innan jag åker dit. Kul att åka dit men himla långtråkiga vägar. 🙄

Kommentarer är stängda.