Allmänt, Dagens outfit, Foto

Mån-dag

Fullmånen stod rakt ovanför äldreboendet här bredvid, så jag tog en bild. Kvart över 6 på morgonen är det redan så här ljust – och ljusare kommer det att bli! 🙂

Snart måste jag ta ner ljusslingan jag hängt upp på altanen i höstas, den behövs nästan inte. Jag har använt den som utebelysning så jag ska hitta fimpburken när jag är ute och röker, men nu är både morgnar och kvällar mycket ljusare.

Ett problem är att igår, under de hårda vindstötar som slog till*, så hoppade en av S-krokarna jag hängt slingan på loss. Jag satt ute och rökte, det sa ”sproingg!” och hips vips hängde ljusslingan på trekvart! 😯 S-kroken ligger förmodligen nere i snön, alternativt bredvid husväggen, och jag plumsar inte runt för att hitta den. Inte nu.

Idag är jag uppdressad (ni får ingen bild) i sprillans ny klarblå klänning OCH sprillans nya smårutiga leggings. Sådär yttepyttesmårutiga som kostymer/ kavajer brukar vara – med sydda pressveck! Jag tyckte det var lite tufft att ha sådana leggings, så jag beställde ett par när jag ändå beställde annat för ett tag sedan.

Jag kanske får ihop en matsedel även denna vecka, även om jag spårade ur den jag gjorde förra veckan. Som vanligt. Det går otroligt mycket mer mat när jag jobbar hemifrån, då jag inte gör annat än småäter hela tiden – känns det som. 🙄 Inte nog med det, jag vill ha både lagad lunch och middag, så det ryker middagstips så det bara visslar om det.

En annan sak jag märkt med hemmajobbandet är att jag får köpa hem kaffe mycket oftare än förr. Även om jag försöker begränsa mig en aning, så går det åt mycket mer kaffe än vanligt. Och fika… Vi ska inte tala om fika, OK? 😉

Plötsligt, sent igår kväll**, upptäckte jag att A hade parkerat hos mig. Jag antar att han bara lämnat bilen och sedan promenerat till C, för att börja jobba tidigt idag och slippa skynda sig från Byn på morgonhalkan. Eller också har han tagit ett extra pass på natten – jag har faktiskt ingen aning. *rycker på axlarna*

Sparvarna har övergett mig?!? Jag fyllde på fågelmatarna på onsdag, när jag var ute och skottade, men de är knappt rörda. En och annan enstaka sparv har jag sett sedan dess, men fröbehållarna är nästan fulla. Jag vet inte om det beror på vädret eller om de helt plötsligt inte gillar mina frön (efter en halv säck…), men jag hoppas de återvänder. Det är lite kul att sitta och kolla på dem.


*) Det blåste in värme, då vinden kom söderifrån. Snön smälter och rasar från taken, och jag hör drippdroppandet mot altantaket hela tiden – hela dygnet. Jag har rasskydd ovanför altanen, så inte all snön från taket trycker ihop altanen för mig. Skönt att det töar, men nu har det blivit ordentligt halt istället. 🙄

**) Jag hade tagit en rejäl lur framför TV:n, under den tidsperioden då nattgänget brukar komma, så jag vet faktiskt inte när hans bil hamnade hos mig. När jag vaknade och gick ut för att röka, var klockan så mycket att jag inte iddes ringa/ SMS:a och fråga honom. Risken fanns att han sov, om han inte jobbade.