Allmänt

Solig fredag

Solen skiner från en klarblå himmel, fast det är tidigt på morgonen. Idag blir det nog våfflor på altanen, fast jag inte hunnit ta ut bordet att grädda dem på. Jag kan använda rökbordet istället, får flytta fimpburken någon annanstans. Det är lite för osäkert väder för att börja dra ut utemöblerna redan, även om vi ställer om till sommartid under helgen. För det är väl den här helgen vi gör det? 😳

Idag slipper vi morgonmötet – om ingen av mina kollegor sätter igång det – eftersom chefen har semester. 😉 Jag firar med sovmorgon (läs: snoozade så många gånger att snoozen tog slut) och ska ta itu med dagens arbete så snart jag bytt tvätt i maskinen. Tvätten tar aldrig slut. Suck. Djup suck.

Nu, när våren är på gång, är det läge att byta till den något svalare jackan. Eller till någon av de svalare jackorna, kanske jag skulle säga. Det är läge att tvätta upp – och hänga undan – vinterjackan, för nu blir det nog inte -25 grader fler dagar. Man ska förstås aldrig säga aldrig, men nu börjar risken vara minimal. Och en svalare jacka är ändå en jacka, även om det blir kallt igen. 😉

För att fira att det är fredag, har jag bokat in mig på två onlinefika, med varierande innehåll. Ja, jag får förstås själv fixa fikat, men samtalsämnena är olika. (Haha, nu kom en snöskoter precis körande efter gatan! Vintern är tydligen inte över.) Igår höll jag på att glömma ett möte jag själv kallat till – det har sina sidor att jobba hemifrån… 🙄

Vi har ett internt dokument (Worddokument med en enkel tabell) där vi kryssar in vilka dagar vi ska jobba hemifrån, och jag lägger in torsdag-fredag varenda vecka. Ingen har kommenterat det, och det bör de ju inte göra, då alla har möjlighet att jobba hemifrån alla dagar i veckan. Vi har som policy att någon bör vara på plats på jobbet åtminstone före lunch, för att ta hand om posten, men annars är det fritt att välja var och hur man vill jobba.

Helt plötsligt kom jag på att jag anmält mig till diverse kurser och utbildningar, så jag har prickat in hemmajobb de dagarna också. Det är smartast att kursa hemifrån, så jag får sitta helt ostört. Ibland krockar de lite med Viktiga Datum, men då har jag ändrat mina hemmajobbardagar för att hinna med jobbet jag måste göra. (Ibland måste jag vara på kontoret för att komma åt allt jag behöver.)