Allmänt, Foto

Lite svalare

Bild från igår, idag är det svalare.

Jag väntar (förgäves?) på regn, gärna med åska. 😉 Nu har den värsta värmen gett med sig – det var svalare i luften i morse, även om väderkartan visar sol & värme under dagen. Dock inte lika varmt som igår, då det var snudd på olidligt. Jag körde till ett 80-årskalas hemma i Byn, men luftkonditioneringen hjälpte nästan inte.

Det var ett soligt och fint utomhuskalas, med tårta och fika. 🙂 Jag meddelade att presenten kommer när det blir svalare, så jag orkar shoppa. Vi satt utomhus och behövde bara flytta borden två gånger, eftersom skuggan flyttade sig (och vi flyttade för kort första gången).

Nu var det enda gången i sommar som jag hann träffa A och T, då de åker tillbaka hem till G redan på fredag. De har visst redan varit här en vecka eller så?!? Hupp! Jag hinner inte riktigt med allt som händer, eftersom jag missat hästarna (!!!) som varit på grönbete hos H och K också. Det kan förstås bero på att min semester är osynkad med alla andras i år, nu när vi äntligen törs träffas igen. 🙄 Värmen har också gjort att jag inte rört mig så mycket, varken med eller utan bil.

Dagens planer består mest av att handla mat (lååång lista, mycket har tagit slut/ behöver fyllas på) efter jobbet eller under kvällen. Jag har en tvätt i masken som behöver hängas på tork, men jag får se om jag ids hänga den ute under lunchen eller om den hängs ut först ikväll. Just nu – innan jobbkaffet – står min energinivå väldigt lågt… (Efter kaffet kan jag komma på massor med saker, men det är då, det. Ändå har jag druckit första kaffemuggen hemma.)

UPDATE
Det hjälpte inte med jobbkaffe. Jag är fortfarande lika trött och saknar energi. Det kan bero på att det kändes verkligen som fredagskväll igår när jag kommit hem: jag hade varit hem till Byn och träffat syrrans familj. Då borde det vara helg, alltså fredagskväll eftersom jag jobbat under dagen. Eller hur? 😳 Jag är ofta dagvill i vanliga fall, men nu verkar det ha nått en helt ny nivå.

En snabb regnskur, knappt att det blötte marken, svepte förbi under förmiddagen. Det kanske var lite åska i den också, men inte så att jag märkte av något. Annars är det faktiskt en del små bulliga moln på himlen idag, inte bara klarblå himmel som det varit tidigare. Det finns hopp om svalka! (Ja, det är svalare idag, inte så många grader svalare men det blåser lite grann.)