Allmänt, Foto

Buffé

Buffén är uppdukad för mina små vänner. 🙂 De kvittrar så glatt, trots det snöblandade regnet vi får idag. Nu kan de hålla värmen med mycket mat!

Regnet rinner längs fönsterrutorna. Bra, det sköljer väl bort den värsta skiten, då jag inte putsat fönstren (i år heller). Framför allt hoppas jag att spindlarna, med tillhörande nät, spolas riktigt långt bort. I det härliga inomhusvädret är jag glad att jag valt att jobba hemifrån just igår och idag. Under helgen ska jag inte fara längre än – möjligen – till affären.

Jag vet inte hur andra gör för att få något gjort hemmavid när de jobbar hemifrån. Själv tycker jag det tar längre tid att gör jobbuppgifter, men får väl skylla det på den lilla skärmen. Vissa program jag använder… Tja, de är inte optimerade för en så liten skärm som jobbdatorn har. Slutet av rader faller bort, så man måste scrolla i sidled för att se så man hamnat rätt. Jag har inte heller tillgång till de böcker/ pärmar jag behöver ibland. Det går alltid att googla fram ett svar på de frågor jag har men det är tusan så mycket enklare (och snabbare) att plocka fram boken ur hyllan. Nå, det är ett klart i-landsproblem, jag ska inte gnälla.

Anyway, vad jag ville komma fram till var att jag ännu inte tömt diskmasken eller slängt igång en tvätt. Köket är ett kaos, och det blir bara värre ju mer jag håller mig hemmavid… Planerna för idag är att plocka fram en rejäl skrivbordslampa till utebordet, som blivit jobb-bord igen. Tidigare plockade jag ihop allt skrivbordstjafs – både jobb och privat – på det stora datorbordet (när utebordet flyttade ut under sommaren) men det är bekvämt att ha det på skilda platser. Då ser jag direkt att jag inte glömt något hemma – är bordet tomt har jag med mig allt till jobbet igen.

UPDATE
Jag gnagar mig igenom det som ska skrivas, bit för bit. Planen är att göra det någotsånär färdigt under eftermiddagen, så jag kan maila dokumentet till den som behöver det. Sedan kommer det nog att bli ändringar, men då får personen något att börja med, i alla fall.

Vädret växlar mellan snöblandat regn och uppehåll. Tack och lov är det åtminstone plusgrader, så det är inte halt – bara blött och slaskigt. Det blir inte vitt på marken (än så länge) utan regnmängden och värmen gör att snön smälter nästan innan den landat. 😉