Allmänt, Foto

Månljus

Plötsligt händer det! Jag såg månen igår kväll!

Annars har det varit tunga moln på himlen flera dagar, så varken måne eller stjärnor har visat sig. Slaskvädret har gjort ett uppehåll, så det fryser på istället för att tina bort all nederbörd. Jodå, vi fick vitt på backen, någon decimeter, men det mesta har tinat bort. Plogbilen (traktorn?) hade kört förbi och lagt stora bumlingar med blötsnö tvärs över min infart, men med lite hjälp av A är de nu borta. 😉

Under helgen har jag inte gjort så mycket, Det slog mig en dag att jag hade ont utanpå knät, istället för inuti, så jag kollade. Jodå, ett jätteblåmärke från skenbenet hade brett ut sig upp över knät. Jag smällde ju i skenbenet i dragkroken när jag skrapade rutor i onsdags morse. 🙄 Nu har jag lärt mig att hålla benen undan för den. Jag är inte van att ha dragkrok på bilen. och sedan onsdag kväll har bilen fått flytta in i garaget när den inte används.

Eftersom jag inte lagat det jag tänkt laga till middagar under helgen, så har jag kvar ett par rätter till matsedeln. Med lite tur behöver jag inte handla så fort denna vecka, heller, då jag bunkrade rätt rejält med mat i torsdags. A tog sig ett par smörgåsar när han kom förbi igår, eftersom jag inte visste han skulle komma och precis hade ätit när han kom. Annars hade han fått middag (han hade delad tur), men nu blev det inte så.

UPDATE
Måååndag morgon… Jag har knappt hunnit dra i mig kaffet (första jobbkaffet, alltså, hemmakaffet dricker jag i lugn och ro hemma) innan det började spruta in ärenden, det ena värre än det andra. Åtminstone känns det så, bara för att det är måndag morgon. 🙁 Nåja, det går fort över, snart är det tisdag.

Det mest irriterande med att vi fortfarande använder flera skriftliga blanketter, är folks oförmåga att fylla i dem 1) fullständigt, 2) tydligt och 3) lämna in dem. Problemet kanske inte skulle lösas genom att bara ha elektroniska tjänster, men med en del ”måste”-krav att fylla i (som de flesta onlinetjänster har) skulle mitt arbete bli aningen lättare.

Jo, det är fortfarande måndag. Det känner jag i märg och ben. (Kaffe, jag behöver mer kaffe!)

UPDATE 2
Jag kan inte nog understryka att det är måndag idag: just nu har någon kollega i korridoren lämnat sin mobil på skrivbordet medan hen gått någon annanstans, och ett larm (?) har slagit igång på mobilen. Det ringer och ringer och ringer och ringer och ringer… *suckar djupt* Det är bara för att det är måndag! (Snart får jag gå på lunch, efter den blir jag snällare.)