Allmänt

Årets första

Nu är det dags för årets första inlägg! 🙂 Inte för att jag har något speciellt att berätta, men jag vill ändå göra ett nytt fräscht inlägg. Baraföratt.

Nyåret firades inte alls. Jag sov framför TV:n (som vanligt) och hade sådan tur att jag vaknade strax före tolvslaget – jag hann precis ut för att se raketerna som smälldes av runt omkring. Froppisen brydde sig inte alls, hon hör så dåligt att jag hade nog behövt smälla av en raket inomhus för att hon skulle märka något. 🙄

Jag hade glömt stänga av väckningen på mobilen på nyårsaftonen, så mobilen ringde som vanligt – precis som den gör varje måndag-till-fredag. OK, då kom jag mig upp och igång tidigt, så jag hann faktiskt vara och handla redan vid 8-snåret. 😯 Jag laddade inte med några särskilda godsaker att laga till nyårsmiddag, eftersom jag hade julrester att ta itu med. Lite smått & gott att tugga i mig framför TV:n, men ändå inte särskilt mycket. Inte med tanke på hur mycket tid jag faktiskt tillbringar framför TV:n… 😉

En dag gjorde jag brysselkålspaj. Planen var att blanda brysselkålen med skinka, men den hade tagit slut. Det blev ändå en god paj, och jag har sparat bitar i en lunchburk. Sedan gjorde jag prinskorvssoppa, vars rester även de är paketerade i burkar i kylen. Grönsakslådan i kylen är nu urrensad, jag har bara lite småtomater kvar.

På tal om TV:n – nu har jag kopplat dit Chromecasten jag fick i julklapp! 🙂 Först var jag jättebesviken, då den inte ville göra som jag väntade mig, men nu är vi sams. (Det hjälper om man har de appar som behövs i mobilen, just sayin’.) Jag har sträckkollat på ”Tunna blå linjen”, som nu finns på SVTPlay, och kan knappt bärga mig tills jag får komma hem och fortsätta med de avsnitt jag har kvar. Har du inte sett den – gör det nu!

Idag ska jag hantera alla almanackor: byta de som behöver bytas, klottra i en av dem, m m. Jag behöver också fixa pärmar för året, då det inte blivit gjort tidigare. Somliga är tillbaka efter sin semester, så jag kan få svar på en del frågor jag har samlat ihop förra veckan.

UPDATE
Jag glömde ju dagens väder! Förlåt, det är klart att Intresseklubben behöver få veta: ca -8 grader, runt 1 dm snö har kommit under natten, men nu är det uppehåll. Jag har skottat plattorna och bron, och traktorn har tagit gården.