Allmänt

Ännu mer

En liten tröst är att inatt kom det bara en halv decimeter snö! Jag hann prata lite med grannfrun innan hon åkte till jobbet och hon var lika less som jag. Man hinner precis skotta, och gå in och vara nöjd, och så tittar man ut genom fönstret och ser att snöandet satt fart igen… 🙄 Nå, vintern är ju sådan, i alla fall i den här änden av landet.

Ett par fördelar med snön är dels att det blir ljusare ute även om dagarna är korta, dels att vi får plogkarmar och snödrivor – alla bra på sitt sätt. De som jobbar i snösvängen gör ett fantastiskt jobb! Tänk dig själv att få ställa in andra saker man tänkt göra, för att ett snöväder drar in. Alla gnäller och vill ha skottat på just sin plats först, helst redan innan snön landat, typ. 🙄 All snön ska först skottas ihop, sedan köras bort (på gatunivå), eller plogas så långt ut det går (på vägnivå) medan otåliga bilister envisas med att köra om, oavsett före och/ eller sikt.

Jag är så nöjd att min traktorkille kommer förbi och skrapar av det värsta från gården när snön fallit, även om jag inte ligger så högt upp på priolistan. Han har ju faktiskt viktigare ställen att skotta först, ställen där allmänheten ska kunna ta sig fram. På min gård är det bara jag (och ibland A) som kör, så jag förstår att jag får vänta ibland. Jag har bara kört fast på gården en enda gång under alla år jag bott här, och på den tiden skottade jag allt själv. 😆

2 kommentarer på “Ännu mer”

  1. Här ser det ut som vår just nu. Vi har haft några konstigt varma dagar. Nästan uppemot 10 plusgrader. Maken påstod att det var någon extremvärme från England eller nåt sånt. Men det kommer nog nya kyliga dagar. Just nu ser det fint ut dock. Blå himmel och sol.

    1. Och här är det 10 minusgrader! Gråmulet och lätt snöfall. Det slutar säkert att snöa – vilken dag som helst… 😉 Det är ju bra vardagsmotion att skotta det lilla jag skottar själv.

Kommentarer är stängda.