Allmänt

Oplanerat

Jahaja. Den förväntade trippen till K, för att hinna träffa A och T, gick om intet. Vaknade på lördagsmorgonen till -30 grader… Då far man ingenstans om det inte gäller livet. Jag ringde A istället och surrade bort en bra stund med henne i telefonen. 😉

Kylan höll i sig under gårdagen, hela söndagen var det -28 på min termometer. Idag var det ynka -24 så jag har inte ens brytt mig om att sno en motorvärmarplats idag. 😉 Det är gjort med vett och vilja, jag vill prova hur startglad han är i sträng kyla, min nya kompis. Han har inte fått något namn än, men det lutar mot Tiger (på engelska; ”Tajger”) av helt ologiska orsaker. 😉 (Och, ja – bilen är en ”han”.)

Nu samlar jag jobba-hemifrån-material så det visslar om det. Tänkte slå till med hemarbete ons-tors-fre, med viss reservation för torsdagen. Det är enklast om man kan köra flera dagar i rad hemifrån, istället för att bära med sig allt fram och tillbaka mellan jobb och hem, men ibland går det inte. Jag ska i alla fall försöka få det att fungera, även om jag inte är på plats på torsdag.

Aktivitetsnivån har varit väldigt låg under helgen. Jag har mest vistats på soffan framför TV:n, även om jag med största sannolikhet gjort större nytta i tvättstugan… Nu blev det inte så, så jag har all tvätt kvar att ta itu med. Hipp hurra. Eller inte.

Jag är lite emot att köra både diskmask, tvättmask och tumlare samtidigt, speciellt när jag har igång ugnen också, för då brukar en av huvudsäkringarna gå – och den sitter på utsidan, på långsidan av huset. Dit vill jag inte plumsa i oskottad snö när det är så här kallt. Därför sköt jag upp tvätten ännu en gång.

För att bli mer invigd i mysteriet med alla finesser i bilen, har jag tagit in instruktionsboken på jobbet idag. 😉 Det ska finnas ett sätt att ställa in så inte handbromsen automatiskt dras åt varje gång jag stannar motorn och dessutom finns det ett system som gör att bilen larmar själv om en olycka händer.

Jag har hittat den knappen men vet inte om den är på eller av? Den lyser rött, men betyder det att den är på eller ska den lysa grönt istället? *förvirrad* Som sagt, det är lite fel årstid att lista ut finesser i bilen – jag kan fortfarande inte slå på autopiloten/ farthållaren – då jag kör så lite och så sakta under vintern.

Jag måste handla efter jobbet idag, och det blir dessutom lunch från Grillen. Alla resurser är uttömda där hemma, eftersom jag inte handlade i fredags när jag for hem från jobbet. Sedan har jag inte varit utanför dörren p g a kylan, så nu är både kaffe och cigg (två viktiga basvaror) slut. Kattmat (den tredje basvaran) finns fortfarande, men behöver fyllas på.

UPDATE
Typiskt. Jag skulle ju äta lunch från Grillen, men skulle lägga in instruktionsboken i bilen när jag ändå passerade den. Hips vips satt jag i bilen, på väg hem – utan grillmat… Hoppsan, det gick av bara farten! 😯 Nåja, jag kunde skrapa ihop smulor till lunch, men måste handla efter jobbet. Boooring snoring att handla mat, men det måste ju göras.