Allmänt

Fredagsfeeling

Himlen ljusnar sakta utanför mitt fönster. Freeedag! 🙂 -4 grader, ingen nederbörd och – än så länge – ingen blåst att tala om.

Jag sitter vid mitt lilla hemmajobbskrivbord och fnissar åt froppisen. Hon har listat ut hur hon ska ta sig upp på mitt hemmaskrivbord, men därifrån tar hon sig inte vidare till jobbskrivbordet. Väldigt irriterande för henne, så hon står och ropar åt mig från det andra skrivbordet. Tänk att jag har mage att använda ett tangentbord utan att hon får trampa på det! 😆

Igår satt jag två timmar med ett ärende, och det lutar åt samma håll idag – men inte med samma person. Däremot samma chef… Vi är inte riktigt på samma våglängd, men jag försöker förklara på ett väldigt enkelt sätt för att vi ska komma överens. Min pedagogiska sida får jobba för högtryck. 😉

Mitt gäng ska ha gruppmöte online idag, samma sort som vi brukade ha under hösten; en kvart med chefen där vi dryftar gemensamma frågor – eller bara snackar skit. 😆 Jag har laddat perkulatorn, så jag kan slå igång den en stund innan vi kör igång. Kaffe är viktigt för arbetsmoralen!

Planerna inför helgen är att hinna se ”Sameblod” på SVT Play innan den försvinner. Den går tydligen att se till och med söndag, så jag planerar att se den på dagtid på lördag (när inget annat pockar på min uppmärksamhet). Om jag ska se något som är längre än en halvtimme på kvällstid, finns risken att jag somnar, och den här vill jag verkligen se.

Annars är jag inte särskilt förtjust i svenska filmer eller serier, men finessen med att se dem på SVT Play är att det ofta (alltid?) finns textremsor att lägga till. Oftast förlorar jag vad folk mumlar eller att bakgrundsljud/-musik är för högt. Det var en kollega som berättade om textremsorna för mig – det hade jag inte ens tänkt på att det kunde finnas! 😳

UPDATE
Hupp! 😯 Den kvart vi skulle ha samråd blev tre kvartar lång – vi hade en hel del att diskutera. Jag hade i alla fall förberett chef och kollegor om ett ämne jag tyckte vi skulle ta upp, och alla var överens med mig. Om det var för att de hunnit förbereda sig (mailade dem i går eller förrgår) eller om det var ett bra förslag 😉 vet jag inte, men vi kom fram till samma slutsats.

För att byta ämne: jag glömde ju berätta om gårdagens fiskgryta åt er. ”Djfr gröns” är mina bästa vänner och står ofta på handelslistan. Jag brukar låta dem, och andra frusna varor, tina i kylen (läs: är för lat för att bära ner dem till frysboxen i källaren) så fiskgrytan gick snabbt att laga.

Först hackade och fräste jag ett par selleristjälkar och en ”klimp” fänkål, slängde i en skopa ris och två skopor vatten tillsammans med ett par buljongtärningar. När det kokat 10 min åkte grönsakerna i och efter ytterligare 5 min slog jag av plattan och rörde ner fisken. Lät det stå 5 min – och det var jättegott! 🙂 (Ett förtydligande: både grönsaker och fisk var upptinade. Fisken var t o m tärnad, både lax och vit fisk i samma paket.)