Allmänt

Fynd

Jag gjorde ett fynd i morse: hittade en klänning jag trodde var i tvätten! Annars har jag kört med samma kjol ett par veckor, bara bytt topp till den, men nu äntligen har jag en klänning på mig igen. 😉

Helgen har varit förvånansvärt varm, t o m plusgradig, så jag har – hallleluja! – fått bort isen från bron! Tidigare har jag haft fasttrampade is- och snöknölar övar hela bron, men nu är den slät som en barnrumpa. 😆

Bilen har fått stå ute hela helgen, baraföratt, vilket verkar ha fått yttre backspeglarna (åtminstone den på förarsidan) att frysa. Den ville inte vika in sig helt när jag låste bilen vid jobbet i morse. Nå, det gör inget, så länge den viker ut sig igen när jag ska köra hem (den kom ungefär halvvägs innan den stannade).

Jag hade vilda planer att hälsa på farbror K under helgen, men det blev inte av. Istället har jag fokuserat på disk & matlagning, med varierande resultat. Idag blir det rester till middag – inte så goda som jag väntat mig, men helt klart ätbara. 🙄 (Jag har provat ett nytt recept, som inte blev så lyckat.)

På jobbet har vi ett nytt telefonsystem. Det är väl OK, det funkar som det ska och är hyfsat lätt att sköta. Men – självklart finns det ett ”men” – det är väldigt pilligt att ställa om när man jobbar hemifrån. Alltså, jag kan ta emot och ringa samtal, men att lämna ett meddelande till växeln att jag inte är på kontoret (alltså inte kan ta emot besök) är väldigt omständligt. Förra veckan råkade jag rensa alla hänvisningar jag tidigare ställt in, så nu har jag fått ställa in dem rätt igen. Hoppas jag. 😳

UPDATE
Solen skiner från en klarblå himmel, det är några få minusgrader, men blåser lite grann. Det gör att halkan är fruktansvärd! 😯 Själv har jag inte märkt av halkan speciellt mycket, men jag ringde M tidigare för en jobbfråga, och då var han fortfarande på väg till jobbet. Maxfart 30 km/h, på de bättre sträckorna av vägen… Nåja, han tog sig hit utan att något hände, det tog bara lite längre tid än vanligt. 😉

Hemma på gården har jag inte sandat, där har snön inte blivit is – än. Däremot är det skithalt både på och framför trappan till jobbet! Visst är det sandat, men de små gruskornen det sandas med glider bara på den stenhårda isen under. Det är halt i alla fall.