Allmänt, Foto

Till slut

Jaaaa, jag har varit och handlat! Passade på igår, direkt efter jobbet (även om jag gärna åkt raka spåret hem istället), så nu är lagren påfyllda med det mesta. Inte allt som stod på listan, en del saker hoppade jag över, men jag tror jag får handla en vända till… Det räcker långt, allt jag fick med mig hem igår, men jag glömde ett par saker jag får komplettera med senare. Whatever.

Gårdagens middag blev – trots handlandet – ingen lagad mat. Jag iddes helt enkelt inte. Dessutom hade jag ätit från Grillen till lunch, så det blev bara smörgås till middag. Lättlagat och lite disk. 😉 Däremot har jag flera olika förslag till middag idag, dock inget som står på min tidigare gjorda matsedel. 🙄 Så kan det gå.

Visst vet ni att jag hatar tidiga morgonmöten? Idag råkade jag ut för ett – INNAN första jobbkaffet – som skulle vara ”på plats”. Jag gick dit och väntade… och väntade… och väntade. Till slut visade det sig vara ett onlinemöte, akut ändrat i sista stund, så jag var på lagom dåligt humör. Nå, det var bara att hålla god min, och vi var alla nöjda när mötet var över. (Jag har fått mitt kaffe nu och antar snart mänsklig form.)

UPDATE
Jag har haft ett par favoritkunder idag! En på besök, en annan via telefonen. Jag gillar att försöka förklara saker för våra nysvenskar, hur saker och ting fungerar i det här landet. Ofta på ett helt annat sätt än i det land de kommer ifrån från början. Det är lite kul, för mina medarbetare vet att jag gärna tar mig tid och sitter ner och förklarar på ett enkelt sätt, så de lotsar gärna in den sortens kunder till mig.

Jag vet ju att de ofta har fler frågor, som inte alls är inom mitt jobb över huvud taget, men jag försöker åtminstone tala om vart de kan vända sig för att få hjälp med övriga ärenden. Det kan vara allt möjligt: -Var kan jag köpa ’någon-viss-sak’? Hur hittar jag till tandläkaren? Jag har fått ett brev från ’myndighet’ som jag inte förstår?

Det kan dyka upp flera olika sorters ärenden under ett och samma besök (det ryms mycket i en handväska…) men vi betar av dem ett i taget. Till slut är vi båda nöjda.

Helst vill jag träffa dem personligen, då det alltid är mycket lättare att förklara saker öga mot öga, men det går hyfsat bra i telefonen också. Det beror lite på vilken nivå av gemensamt språk vi kommer fram till. Ibland svenska, ibland engelska, men jag brukar kunna göra mig förstådd (och själv förstå) de flesta gångerna.

Jag tycker bara det är roligt att få sådana kunder emellanåt. OK att det tar lite extra tid att försöka förklara på ett bra sätt, men det är så roligt när de förstår hur jag menar, och vi skiljs åt på vänskaplig fot med varandra. 🙂